torsdag, juli 05, 2007

DN skämtar med oss aprillo?

Tensta kvinnojour har öppnat en övernattningslägenhet för utsatta kvinnor. Det blev möjligt tack vare att jouren som den första i Sverige sponsras av ett privat företag. Men pengarna kommer från en stor hotellkedja med erotisk film på rummen.

Edit: Alltså, jag måste tydligen förtydliga. Jag tycker det är DN som skämtar när de skriver en sån är artikel. Inte att det är kvinnojouren som skämtar när de tar emot pengar från hotell som visar porr.

10 kommentarer:

beta sa...

Varför skulle inte en kvinnojour kunna sponsras en hotellkedja som visar erotisk film på rummen? Finns det en tydlig paralell mellan porr och våld mot kvinnor?

Ur artikeln
"Hade jag känt till att de visade pornografi hade jag inte inlett något samarbete med Clarion utan att först diskutera det här, säger hon."

Hade det alltså varit bättre att inte ta emot några pengar, och kanske inte kunnat driva kvinnojouren, bara därför? Det - om något - tycker jag hade varit ett skämt.

Folkilsk sa...

Amen!

Anonym sa...

Fattar ingenting. Vad har porr med kvinnomisshandel att göra?

Tomas_Timelock sa...

Visserligen har DN haft många roliga artiklar på senaste tiden.Men här förstår jag inte vad det finns att reagera mot.

Kvinnorjourerna behöver ju uppenbarligen mer pengar och här går ett företag in och stöttar. vad är problemet?

Skulle gärna länkat till ett program som visades i carin 21:30 för ett antal månader sedan. Men det är tyvärr borttaget. Länkar istället till tråden där programmet debatterades.

Det hela känns för mig som ett tydligt tecken på att vänstern allt för länge har fått äga och misshandla den feministiska rörelsen i Sverige.

/tomas

Emma sa...

Ja, alltså, vi är på samma sida allihop. Jag menar att artikelförfattaren måste skämta när han skriver en sådan fullständigt och helt uppåt väggarna idiotisk artikel. Inte att kvinnojouren skämtar. :)

Patrick sa...

Emma: Tack för klargörandet! Det var inte utan att man undrade om du hade fått solsting ;)

John sa...

Tack Emma. Blev lätt orolig där eftersom ditt inlägg till förstone såg ut att vara extremt PK. Nu känns det bättre. Stormar i vattenglas finns det många nog i vår del av världen.

Emma sa...

Vad är PK? Är artikeln verkligen "PK"? Sure as shit inte i de kretsar jag rör mig mest i. PK är verkligen inte ett fungerande argument varken för eller emot något 2007.

John sa...

Emma: Jag antar att jag ligger efter vad gäller uttryck som funkar 2007. Inget illa menat, lovar. Sedan pratar jag om hur det såg ut, inte hur det var menat.

Emma sa...

Jag menar inte att det var något illa menat - jag menar bara att PK är ett extremt flytande begrepp och betyder olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Lite som när jag skriver att DN skämtar med oss aprillo och jag inskränkt nog tar för givet att alla ska fatta precis vad jag menar. :)