måndag, september 01, 2008

revansch

Idag har jag varit samtalsledare för presentationen av den svenska filmhösten på SFI. På två timmar har 22 trailers visats och jag gjort 21 treminutersintervjuer inför filmjournalister och branschfolk. Sist jag gjorde det var det lite grejer utanför min kontroll som knasade och två projektorer gick sönder, inga trailers kunde visas, en regissör brölade om amatörafton och stormade ut i vredesmod, en producent sköt budbäraren (mig) och när det hela var över fick jag en blöt puss av Åse Kleveland. Idag gick det våldsamt mycket bättre. Ryggdunk på mig själv! (Man måste vara lite rädd för att kunna känna sig modig.)

9 kommentarer:

Tomas_Timelock sa...

LoL.... bra jobbat.... tekniken är det ingen som tänker på när den väl fungerar... men som med allt annat handlar det ju om att när saker väl fungerar, så är det inte för att det inte finns några risker, faror eller hinder - utan för att någon sätt dessa i tid och kunnat avstyra dem....

btw, var det några bra filmer då? Ser själv fram mot att se Fishy och Kärlek 3000.

/tomas

Emma sa...

Jag höll i samtalsledandet första omgången de körde, så jag blev väl lite försökskanin. Nu har de stenkoll på tekniken. :)

Många starka svenska dokumentärer i höst. Gillade Bedragaren hemskt mycket, och är väldigt nyfiken på Måns Månssons Hr Landshövding som jag bara sett en off line-kopia på, men den ser vansinnigt snygg ut. Gillade man Kinchen gillar man den här. Både Fishy och Kärlek 3000 är charmiga, Vampyrer är riktigt snygg, Allt flyter ser charmig ut, om man som jag älskar underdoghistorier kan den nog bli kul, och sen tycker jag faktiskt att Vi hade i ala fall tur med vädret igen verkar rätt rolig. De ofrivilliga måste man ju också se. Kul filmhöst tycker jag nog, på det stora hela.

Tomas_Timelock sa...

Verkar faktisk helt grym för att vara en svensk filmhöst. /tomas

Anonym sa...

Jo tycker nog du ska vara nöjd, du lät säker och ställde varierade, pålästa frågor. Att det sedan blir långt med 22 filmer, ja det är ju knappast ditt fel. Så bra jobb hörru!

Emma sa...

Tack, tack - vad glad jag blir!

Anonym sa...

Har du sett Vampyrer? I så fall var det vänligt att stanna vid att den var snygg och inte fortsätta bedömningen.

Okej, den är gjord ur hand i mun och det ska de ha heder för, men jisses, t om en bra skådespelerska som Ruth Vega Fernandez framstår som usel.

Emma sa...

Ja, jag har sett filmen - och jag håller inte med dig.

Anonym sa...

Vad tyckte du om filmen? Nyfiken!

Emma sa...

Helt kort: jag tycker som sagt att den är väldigt snygg, sedan gillar jag det vardagliga i berättelse, och energin som finns mellan bildrutorna.