söndag, september 21, 2008

Karlskrona - Bangkok

Helgen har tillbringats på TellUs-festivalen i Karlskrona. Se två av mina favoritkortfilmer därifrån genom att klicka på Strangest land (animation) och/eller Tro, hopp och kärlek (dokumentär). Hur det kan se ut när (hårt lärarcoachade) dagisbarn gör film iförda medeltidsutstyrslar kan du se här. (Och ja, självklart fick jag tårar i ögonen när jag såg den. Erkänn att bilderna när de dansar omkring i slow motion är lite magiska?)

--

Nu är jag i Malmö, i morgon åker jag till Bangkok. Yay! Landar på tisdag morgon 06.00 lokal tid, vilket med 5 timmars tidsskillnad blir kl 01.00 här hemma. Sen ska man helst orka vara vaken minst 12 timmar till. Så, jag klurar lite på vilken taktik som kan vara lämplig? Jag tänker mig att det vore smart att stiga upp snortidigt i morgon så att jag kan somna som en sten ett par timmar efter att jag klivit på planet. Vad tror ni om det? Med tanke på att jag sovit 5 respektive 3 timmar per natt nätterna innan helgen så känns det som en busenkel match.

Någon som har tips på thailändska filmer jag borde leta efter? Såg förresten att Du levande och Låt den rätte komma in ska visas på filmfestivalen i Bangkok - ska försöka se dem med thailändsk publik och kolla vad de tycker. En annan sak jag ska försöka göra är att gå och se lite Muay Thai-kamper. Ni har väl sett Tony Jaa in action? Annars kan ni se lite smakprov här. (Herregud. Nu blev jag rörd till tårar igen. PMS är en motherfucker.)

--

Såg The Producers på Chinateatern i fredags. Det var nästan löjligt hur hårt Ola Forssmed sopade mattan med ungefär samtliga andra medverkande. Värd biljetten bara han.

7 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Kul, käkade du den sjukt dåliga maten efteråt på Berns?

Anonym sa...

Någon som har tips på thailändska filmer jag borde leta efter?

Någonting med Leonardo och DiCaprio eller vad de heter, gärna om du kan köpa en eller två filmer till mej om inte annat. Jag har sett nån film me dem som var bra, har glömt vad den hette.

Tomas_Timelock sa...

Jag brukar gå upp tidigt och försöka sova på planet, när jag flyger åt det hållet. Ska själv till Bangkok i tre veckor november. Så posta gärna alla tips du får på vad man som filmarbetare och filmnerd ska besöka.

Ha en bra resa!

/tomas

Anonym sa...

Menar du thailändska filmer eller menar du filmer om thailand?

Emma sa...

Johan: Nix. Jag at en gudomlig Max-burgare istallet.

Tomas: Will do!

Rebecca: Thailandska filmer menade jag nog mest, men tips pa sevarda filmer om Thailand ar forstas ocksa valkommet!

Tomas_Timelock sa...

Lonley planets Bangkok guide har två sidor om thailändsk film.

/tomas

Emma sa...

Aha, det ska jag kolla upp sa klart! Tack for tipset!