onsdag, september 03, 2008

off and away

Alldeles snart hoppar jag på flygbussen för att hälsa på min engelska pappa (jag har två, en svensk och en engelsk) i Cumbria. Jag tänker mig några dagar med promenader i bergen, publiv, vinägerchips och rödmosiga farbröder i tweedkeps. Så länge tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig med tre saker:

1) Reka Pet Sounds första filmquiz som går av stapeln nu på torsdag. Vilka är de farligaste fienderna? Vad kan de? Vad ska man plugga extra på till nästa gång?

2) Ge mig era bästa Bangkok-tips! Resan till filmfestivalen i slutet av september blir av! Vad ska man se och göra? Hur tar man sig dit? Hur undviker man denguefeber och malaria? Hur klär man sig för att vara bäst rustad för monsunregn? Kan man dricka läsk med isbitar i? Vad bör man sporta för skor? Är det en otäck stad att vara ensam tjej i? Ni fattar.

3) Jag är bjuden på ovan nämnda engelska pappas flickväns 30-årskalas i oktober. "Dinner & dancing" ska hållas i en bankettsal och för herrar är det "black tie" som gäller och för damerna "a touch of vintage". Vad betyder det? Kort eller lång klänning? Vintage HM duger inte gissar jag? Får jag ha smoking? Var hittar man en sådan designad för en två äpplen hög människa? Hjälp!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska försöka närvara på premiär-quizen. I de övriga spörsmålen står jag svarslös.

Anonym sa...

Missa ej heller höstens första filmquiz med Göteborgs filmfestival, 10 september på Respekt (i Göteborg, that is).
http://www.facebook.com/event.php?eid=23736072788

Anonym sa...

Åh, jag VISSTE väl att mitt lusläsande av DN:s etikettspalt skulle komma till glädje någon gång! Att som kvinna klä sig i smoking är detsamma som att vara "utklädd", vet jag att Magdalena Ribbing har sagt, så det får du absolut inte ha. Det vore typ som om en man dök upp i klänning.

A touch of vintage låter ju verkligen över hövan pretentiöst... kanske menar inbjudaren att kvinnorna gärna får ha nån snygg retroglammig blåsa? Men kolla med henne. Eller så kan du gå dit i UFF-paltor, det vore ju onekligen att bidra med a touch of vintage.

Jocke sa...

mot en black tie för män är långklänning det som gäller för kvinnor.

A touch of vintage torde betyda att kända designhus grejer från de närmaste tio åren vänligt men bestämt undanbedes.

Således: Låna en Ualdre släktings balblåsa från ungdomen så borde det gå fint.

eff sa...

Eventuellt funkar en ny klänning med vinfläck på också bra.

Conan sa...

Jag kommer att försvara min nördheder i källaren imorgon. Rapport kommer!

Anonym sa...

Den viktigaste frågan angående Bangkok är väl hur man undviker att hamna i ett stundande inbördeskrig.

Hoppas det lugnat ner sig tills september.

Anonym sa...

Ok, eftersom ingen annan ens nämnt det ser jag det som min plikt.

FLICKVÄNS 30-ÅRSKALAS!!????

/Urologen

Herr R sa...

Ang Bangkok:

De centrala delarna är shoppingvänliga. MBK är ett bra stort ställe för all möjlig shopping.
China town är värt ett besök. Vill man turista så checka in Grand Palace – det går inte att inte blir förundrad.
Sedan har de ju lite marknader på helger och nätter och lite beroende på säsong. Hör dig för.
Vad gäller skor så är det tveklöst sneakers, alt jättebekväma sandaler. För det är en stad man går mycket i. Även om relativt nya skytrain funkar jättesmidigt.

Och ta med kameran, för sjutton, det myllar av folk, bilar, munkar, moppar, tuk-tuks, hundar, div andra djur och allt möjligt. Det är Kodak moment 24/7.

Kvartsliv sa...

Åh! Vinägerchips!

Angående "a touch of vintage" tror jag ett säkert kort är att gå in i en second hand-affär och välja den mest spektakulära av klänningarna du kan hitta, om den är kort eller lång tror jag, i detta fall, är ganska egalt. Bara du har vågor i håret!

Anonym sa...

Jo, ville bara säga att du har den utmärkelse att hämta hos mig.

Du får göra med den vad du vill.


/Gubbsoda

Anonym sa...

Emma har en norsk pappa också. Han är litet litet litet (men bara litet) finare än de andra papporna och går under namnet Greven av Norge. Eller har jag drömt detta? Ibland tycker jag att Emma kan dela med sig av alla sina fina och trevliga pappor. Eller gömma dem, stänga in dem i ett stort skåp som Emma kan döpa till Pappornas skåp sen kanske.

(När ni läser det här säg då inte papper för helvete. Utan pappor.)

Anonym sa...

Jag "flyttar" tillfälligt till Bangkok i veckan och har varit där några gånger förut. Klä dig luftigt, regnet är inte kallt men man blir sjöblöt. På skofronten, sandaler! När skyfallen kommer blir det decimeterdjupa floder på gatan, sneakers är därför inte att rekommendera. Jag kör h&ms flipflops. Man behöver inte vara rädd för varken is eller glass. Däremot kan det vara bra att se upp med gatumaten. Ät bara sånt som låg på grillen alldeles nyss. Jag är tjej, jag har aldrig tyckt att det är otäckt. Inom rimliga gränser förstås men du är ju resvan. Du får gärna höra av dig om du har fler frågor theyresotalented[at]gmail.com

Fred Anderson sa...

Bangkok är en underbar stad. Jag rekommenderar långbyxor faktiskt, det håller försäljare och tiggare borta.

Då verkar man nämligen, av någon anledning, mer inbodd och de vet att inget biter på en.

Emma sa...

Morgan & Anders: Hur VAR film quizet då? Har ju sett att Conan vann, den jäveln. Nästa gång, då jävlar! Ska bara skramla ihop ett lag.

Ni andra: Missa inte Gbg:s filmquiz i regi av Anders Annikas! De är grymma och mycket välkomponerade!

Till alla klädestipsare: Tack snälla ni för tips och råd! Nu har vi hursomhelst efter noga överväganden bestämt oss för att inte åka till kalaset i alla fall. Men, det hade säkert varit en erfarenhet.

Anonym 1: Det verkar inte som om UD avråder från att resa till Bangkok - men lite orolig är jag ju... I brittisk press stod det att det var "emergency state" till 30 november. Hmm.

Urologen: Haha! Joråsåatte.

Bangkoktipsare: Tack, tack snälla! Vilka fina och användbara tips!

Gubbsoda: Stort tack för fin utmärkelse!