torsdag, september 25, 2008

Lycka ar...

... att av en slump snubbla over info om ett tvatimmarsseminarium om arbetet som producent med Roger Corman och Iain Smith har pa festivalen. (Info ar inte den har festivalens starkaste gren.) De var givetvis fantastiska att lyssna pa! Corman ar en mysfarbror av gigantiska matt.

--

... att inse att det finns en film med en kvinnlig motsvarighet till Tony Jaa i programmet: Chocolate. Alltsa, hur lockande later inte ett synopsis som detta:

An autistic woman with powerful martial art skills looks to settle her ailing mother's debts by seeking out the ruthless gangs that owe her family money.

--

Olycka ar: Igar missade jag tyvarr en film som handlade om "en man med tre armar som raddade en kvinna med stora brost fran en valdtaktsman".

--

Var pa Bangkok Art & Culture Centre idag. Under rundvandringen kom jag och min guide fram till att Du levande var en ratt buddhistisk film. Aterkommer kanske till det.

6 kommentarer:

Sara sa...

Var Chocolate nåt bra då? Handlingen låter ju precis i min smak, men jag har dålig erfarenhet av Thailändsk film...

Anonym sa...

Chocolate är duglig. Inte lika bra som vare sig Ong-Bak eller The Protector. Det är ju dock inte på grund av inkompetens eller brist på vilja, det är helt enkelt av den enkla orsaken att JeeJa Yanin inte är lika rutinerad/duktig/etc etc som Tony Jaa. Därmed inte sagt att hon är dålig. För sparka stjärt, det kan hon rejält.

Och jag tycker iaf att det var väldigt kul och uppfriskande att se en tjej som var riktigt bra på kampsport.

Filmen i sig är ju sådär men håll ögonen på scenerna på lagret, styckeriet (eller vad det nu är?) och husfasaden, som bara den är värd att se filmen för.

Anonym sa...

Har du snubblat över Roger Corman och du är inte ens i New York? (Hur går det med mina favoriter Leonardo och DiCaprio?)

Anonym sa...

Haha, Sofia Somajo beskrivs i dagens DN som en blandning mellan Pocahontas och filmjournalisten Emma Gray Munthe. Jag fnissade.

danielfrilans sa...

Carola Häggkvist är väl Pochahontas? mvh daniel

Emma sa...

Sara: Har inte sett den än, den visas först på måndag. Återkommer då!

lb: Innan kvällens visning gick det en trailer för Ong Bak 2 - gåshudsvarning! Och JeeJa var på plats, jag tog en bild. :) Ska hålla utkik efter de där scenerna!

Julia: Haha! Sist jag egogooglade hitade jag till någon som också jämförde oss. Med fördel till henne, eftersom "hennes ansikte är proportionerligt". Oh well.

danielfrilans: Betyder det att jag har drag av Carola också? Gulp.