onsdag, september 10, 2008

en rätt bra dag

Å ena sidan: Vaknade i morse med ett svullet, kliande och ganska ilsket öga, fick ställa in en första träff med en väns lilla knodd på grund av efterslängsförkylning, ska föreläsa i morgon på Gotland och har inte riktigt hunnit kolla igenom saker och ting än, det är så stökigt hemma att jag vill börja böla, jag har vaccinerat mig mot turistmage inför Bangkok-resan och sitter nu därför och väntar på att jag ska få någon, inte så värst sällsynt tydligen, form av Kairo quick step-biverkning. (So far so good på den fronten.)

Å andra sidan: Fyra jobbförfrågningar på en och samma dag är inte så pjåkigt.

--

Hit me med era bästa Gotlands-tips! Har aldrig varit där.

--

Förresten, när jag var i England tittade jag på ett för mig helt okänt brittiskt humorprogram: Harry & Paul. Jag har inte ens vågat fråga de andra på Weird Science vad de anser om programmet, de har säkert varit nere med Harry och Paul sedan de tog sina första stapplande humorsteg. Hursomhelst. Ni hittar de första tio minuterna av avsnittet jag såg här. (Resterande två delar här och här.) Jag vet inte om det var vinet, men jag tyckte att det var ganska roligt. Särskilt sketchen som börjar ca 2:15 in.

--

En sak till. Jag har sett 487 filmer i år. Kanske 170 av dem är kortfilmer.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Finns ju såå mycket, fårö såklart, särskilt för dig som brinner för film. Missa inte Hablingbo Crêperie! Mysigare ställe och godare käk får man leta efter.

Emma sa...

Tack för tipset! Jag ska vara där till på lördag, så jag får se hur mycket man hinner med.

Anonym sa...

Hjälp, det är typ 10 långfilmer i veckan. Själv har jag sett typ 110 (inte så många av dem är kortfilmer dock).

Ha det så kul på Gotland!

Emma sa...

10 långfilmer i veckan är ju stört. Ojoj, jag måste verkligen komma ut mer.

Quaddo sa...

Ang. "Harry & Paul":
Inte så dumt! Känner igen flera av skådisarna från "The Fast Show" http://www.imdb.com/title/tt0108771/

Anonym sa...

Ah, Kairo quick step, det var en fin och för mitt öra alldeles ny omskrivning av det som jag personligen brukar kalla "ergent dehli belly". Bytt bytt kommer aldrig igen.

Gotland är ju mitt andra hem, så here it goes: Hoburgsgubben är keff, det är vägen dit som är fin. Bursvik är den finaste delen av Gotland, längst ut har man havet på båda sidorna om sig. Hamra har en mysig pizzeria, mycket speciell. Den ligger förövrigt på vägen till holmhällar, vilket också är fint (här kan man, har jag för mig, bada på samma ställe som Loa Falkman i Pensionat Oscar). Närsudden är bra också, men tänk på att den INTE ligger i När, utan utanför/nedanför Näs. I Havdhem (bortanför kyrkan) finns en bra pizzeria/köksbutik där kan man fynda.

Typ så till att börja med.

/Uri

Anonym sa...

En annan schysst restaurang är Surfer´s på Södra Kyrkogatan 1 (http://www.surfersvisby.com/), både bra asiatisk mat och grym inredning och stämning.

Anonym sa...

får väl passa på och slå ett slag för östra gotland, eftersom det är där jag kommer ifrån. det är rätt fint och så men tror dessvärre inte mycket är öppet nu när turistsäsongen är slut. eller jo förresten fiket i gamla nedlagda östergarns skola är nog fortfarande öppet, det är rätt ballt

Anonym sa...

Storsudret. Fantastiskt vackert. Holmshällar för en picknick kanske?

Anonym sa...

Nu åker du visserligen hem igen imorgon, men Furillen tror jag verkligen att du skulle gilla. Kargt klimat med fina byggnader och även ett bra fika- och lunchställe. Kaffe och toast i fantastiska lokaler, där varje detalj känns genomtänkt.

Fotografen Johan Hellström har köpt hela halvön och allt han har arbetat med andas skönt rå design skapat av en tvättäkta estet. Och det har han låtit bli är kanske t o m ännu finare.

Jag åker till Furillen minst en gång varje gång jag besöker ön.

Anonym sa...

Muren ska visst vara rätt tuff, men man ska väl å andra sidan inte tro på allt man får höra. Gotlandsterminalen kanske eller ljuset. Gotland sägs ha ett nästan magiskt ljus som inspirerat många konstnärer.

Kajsa K sa...

Bangkok!
Om du gillar snygga bestick och vill se en väldigt annurlunda affär, rekomenderar jag dig att ta dig till hotellet Oriental. )Alla vet var det ligger. Passa på att ät lunch eller fika där, läckert). I alla fall...på samma gata ligger det ett lågt hus med typiskt Thaitak; där är det! Just deras sortiment kan du inte hitta i resten av Bangkok, vad andra än må påstå. Det ägs av två extremt gamla tanter, det är värt att ta sig dit bara för att uppleva atmosfären!
På samma gata finns fler silverbutiker som säljer riktigt fina saker... Jag kom hem med både det ena och det andra :)
Jag kan komma med fler tips om du är intresserad.
Ha så skoj när du är där!
Kajsa K

Emma sa...

Tack för fina Gotlands-tips! Hann inte med så mycket: föreläste/festivalade hela torsdagen, åkte till Fårö och promenerade runt i Visby tre, fyra timmar på fredagen och några timmar på lördagen - hann med bl a en sväng i Botaniska - innan jag åkte hem på lördagen. Men, jag behåller era tips inför nästa Gotlands-resa - fick absolut mersmak!

Quaddo: Åhå, tror att The Fsst Show gått mig förbi - ska kolla upp det!

Karin: Tack för tipset!

Emma sa...

Kollade förresten ifatt lite på Brideshead revisited, serien, också när jag var på Gotland - hann väl bränna av en fem, sex avsnitt. Har aldrig riktigt fastnat för den.