måndag, maj 12, 2008

privat

Ibland slår folk ifrån sig och yrar om att bloggar är så privata och hej och hå. Ärligt talat, det känns mer privat att citera en liten favoritmening ur en bok eller några favoritrepliker ur en film man gillar eller att säga vad man tycker om eller inte tycker om och varför då i en helt vanlig recension än att eventuellt berätta vad man gjort en viss dag. Det faktum att jag gav Closer en femma och verkligen tycker om Margot at the wedding - samtidigt som andra tycker att de handlar om ingenting, är för pladdriga, för konstruerade, handlar om för banala eller kanske för overkliga eller för osympatiska människor - säger mer om mig och min syn på människor och livet, och gör mig lite mer nervös och lite mer utlämnad än nästan allting annat på den här bloggen. Privat schmivat. Ville mest bara säga det.

--

Inatt drömde jag att när jag tittade mig i spegeln såg att jag var ett japanskt spöke. Så jag tryckte in fingrarna i mina egna ögonhålor, tryckte in dem långt in i hjärnan och slet ut mina egna ögon. Häpp. Harmoni är mitt mellannamn.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Plus att folk mycket hellre dömer ut dig för en film du dristade dig att gilla i tryck än för att du knarkar super knullar slåss.

...har jag hört.

Emma sa...

Eller för den delen, en film man dristade sig till att INTE gilla.

Anonym sa...

Blev det liv över betyget till Closer? Konstigt. Det är ju en superbra film. Kanske inte en femma enligt mig men alla gånger en stark fyra.

Sen folk som gnäller över "fel" betyg har inte riktigt fattat detta med recensioner.

Anonym sa...

Härligt med drömmar som bekräftar att allt står helt rätt till på torpet. Den är som gjord för att vara en japansk kortskräckis på en minut. En blandning av Ringu och mer extrema Naked Blood.

Ursäkta nyfikenheten, men kunde du se med ögonen efter att du plockat ut dem? (Drömmer mig bort till barnätaren i Pans labyrint i väntan på varelsen med många ögon i Hellboy 2.)

Johan Ahlin sa...

Dina drömmar Emma...
En fråga bara; Kommer drömmarna när du har det körigt omkring dig eller spontandrömmer du hemskheterna? Jag drar till Vitryssland imorrn och mina drömmar har varit nästan lika bisarra som dina.

Anonym sa...

Jag älskade också Closer. Så det är bara en fråga om god smak och intelligens :)

Emma sa...

Björn: Men det var väl en sån där älska eller hata film. Just Closer recenserade jag tillsammans med Orvar på Filmkrönikan - och han gav den en tvåa och tyckte att människorna i den var banala. Jag: men människor ÄR ju banala. :)

mattias: Naked blood har jag haft hemma hur länge som helst, utan att ha sett den. Men nu visar det sig alltså att jag redan har den i huvudet. Oh well. Ja, på något sätt kunde jag se hur jag tog död på spöket - men jag dog liksom inte samtidigt.

Johan: Det är lite olika. När det är supersuperkörigt minns jag inte mina drömmar alls - och sen är drömmarna lite våldsammare och blodigare i vissa spontanperioder. Have fun i Vitryssland!

Molly: SJÄLVklart!

superkryp sa...

Jag hatade Closer, men det berodde nog lite på NÄR jag såg den och att jag INTE gillade Clive O då.

Anonym sa...

Jag ville bara tacka dig Emma för hjälpen, och en fantastisk Drömfabrik. Det var awesome! Jädrar vad inspirerad jag blev av Linda Aronson.

Emma sa...

Superkryp: Alltså, jag tyckte nog att Clive var den absolut svagaste länken i Closer, och är nog fortfarande inte helt förtjust. Enda gången jag har fattat grejen med Clive var nog i Children of men.

Emma sa...

Kalle: Vad roligt att du tyckte att det var inspirerande! Det blir jag hemskt glad av att höra!

superkryp sa...

Ang. Clive: Dito! Jag har iofs inte sett honom i nåt mer efter, heller. Jag är iofs sugen på att se Shoot 'em up (om den heter det?) sen Kjell Häglund skrev i så positiva ordalag om den.

Emma sa...

Shoot em up var helt klart underhållande!

superkryp sa...

Nu skriver jag upp den på min "att se"-lista! :)

Emma sa...

Yay!

Urologen sa...

Min värsta dröm alla kategorier är fortfarande den där när jag är någon sorts ansvarig på ett skolskepp och en hel bunt ungar är nere i en hemmagjord hiss och fixar med båtsidan då en gigantisk haj anfaller dom. Och jag bara står där och tittar istället för att börja hala upp dom.

Eller så är det den då jag är någon sorts djävulsdyrkar-bekämpare som går lös med en skarpslipad månskära under en svart mässa. Ett hugg tar så illa i ansiktet på en snubbe att månskäran fastnar och jag måste rycka loss den varvid det slurpar otäckt och en bit av tungan faller ut genom såret.

Emma sa...

Hu!