måndag, maj 26, 2008

Alice doesn't live here anymore

Utan att ha sett om den på länge har jag inbillat mig att Alice doesn't live here anymore är Scorseses bästa film. När jag alldeles nyss såg om den kom jag fram till att jaa, Alice är en av mina all time favoritfilmkvinnor, och jaa, det är Scorseses bästa film.

--

Känner mig lite... elektrisk i kroppen idag. Vet inte om jag mest vill slåss eller ut och springa eller läsa alla böcker/se alla filmer/läsa på om tusen saker/göra allting jag missat på samma gång.

13 kommentarer:

David sa...

http://lookingformessiah.blogspot.com/

Emma sa...

Yay! Frälsaren är här. Igen.

Herr R sa...

Var det bara jag som fick Thåström-vibbar av sista två meningarna. Låter som första versen på en låt som skulle platsat på Xplodera mig 2000, ungefär.

skriverier.blogspot.com

Anonym sa...

"och jaa, det är Scorseses bästa film."

Varför är det Scorseses bästa film?

Emma sa...

r skriverier: Det KAN ha varit så att du var den enda som fick Thåström-vibar.

David: Because I say so? Nej, men: Det är den Scorsese-film som berör mig mest, går rätt in i mitt hjärta, jag tycker så mycket om Alice som figur, jag älskar hennes snabba repliker och humor, jag älskar jargongen mellan henne och hennes son, äktheten och känslan i filmen överlag, älskar att Alice får allt hon vill ha utan att kompromissa och ge avkall på sina sångardrömmar mot slutet. Typ så. Plus att Ellen Burstyn är såinihelvetejävlabra.

Anonym sa...

Tack, det var onekligen ett utförligt svar :-) Gillar också filmen quite a bit, även om jag inte skulle kalla den för "Scorseses bästa" - tycker nog att han lever ut som kreativ upphovsman mer i flera av sina andra filmer. Men den är BRA, och Burstyn är riktigt bra.

Emma sa...

Vilken Scorsese-film är din favorit?

Anonym sa...

Jag skulle nog säga GoodFellas. Delvis för att jag är ohälsosamt insnöad på just "crime-genren", men också mycket för hur filmen är gjord - så skoningslöst klippt och full av liv (kameran rör sig i princip hela tiden), och så oerhört "punkigt" inställd till konventioner. Hela filmen är som en enda lång rivig rockdänga, som rymmer ett enormt känsloregister. Och jag tycker att Scorpans kärlek till mediet framgår så tydligt... Och användandet av alla fantastiska låtar. :-)

Emma sa...

Låtanvändandet är Scorpan nästan alltid bra på förstås. Hmm, kanske måste se om de andra också. :)

Anonym sa...

Kör ett maraton, vetja. Man får aldrig tråkigt, eftersom han gjort så oerhört många olika saker :-)

Finns det någon film du tycker hör till hans sämre? Av någon anledning kan jag bara inte med Boxcar Bertha (men det kanske har sin förklaring i att filmen mer eller mindre var ett beställningsjobb).

Emma sa...

Departed eller Gangs of New York är jag väl inte så förtjust i - men ett maraton vore verkligen på sin plats. :)

Anonym sa...

Kör ett maraton - och inkludera den där filmen jag alltid tjatar om, som du dessutom inte har sett. Du vet vilken.
Men "Alice" är ju en för jävla bra film det med. Och lite bortglömd.

Emma sa...

Herregud. Jag har fortfarande inte sett den. Det finns inga gränser på hur dålig jag är som människa.