torsdag, maj 01, 2008

Battle for Haditha

Se den! Välspelad, stark, oerhört bra. Det vill säga, allt De Palmas klumpiga Redacted inte är.

--

Kvällens associationskedjeläsning: Haditha killings --> My Lai massacre --> Hugh Thompson Jr --> Ronald L Haeberle --> War photos that changed history.

--

På nätterna drömmer jag om genomskinligt bleka, förkrympta människor i mörka källare.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inte så lite svårt att inte tänka på The Others, och då tänker jag faktiskt inte framförallt på bleka barn, utan perspektiv, verklighetsuppfattning, förnekelse, överlevnadsstrategier och sånt.

Ja jag kanske är skadad som associerar till film när jag har hemska hemska saker om verkliga livet. Men, till mitt försvar, är det inte det som brukar sägas vara en av de finfina grejerna med film (och annan konst) - att man kan ta det till hjälp för att bearbeta hemska saker i verkligheten?

Emma sa...

Jag gör detsamma. Och tänker samtidigt att verklighetens sjuka saker överträffar film varje gång.

Anonym sa...

Fick rysliga associationer till The Brood. Vet inte vad det är, men de små harmynta dvärgarna är för evigt bannlysta från mina mardrömmar. Skulle de dyka upp där skulle jag inte vakna.

http://www.culturesnob.com/images/brood.jpg

Ytterligare en rekommendation av Broomfields Irak-rulle dessutom. Nu måste den nog kollas in.

Emma sa...

Neeeeeej var du TVUNGEN att påminna mig om The Brood?! Aaaaahhhh. (Och ja, se Battle for Haditha!)

Anonym sa...

Sedd nu.
Stark och obehaglig. Broomfields närgångna dokumentära stil gjorde en verkligen mer till en nersmutsad deltagare än en distansierad observatör.

Tack för tipset.

(Intressant val av hård, macho musik: Ministrys "Lies, Lies, Lies" från Al Jourgensens mest öppet Bush-kritiska album - Rio Grande Blood.)

Emma sa...

Det är ditt fel att jag såg The Brood-barn på stan hela dagen igår. Bara så du vet.

Men visst är Battle for Haditha bra? Visste knappt att Broomfield had it in him! Nu är jag vansinnigt nyfiken på hans film om de kinsesiska musselplockarna. Har åkt förbi stället där de dog några gånger när jag varit i England - tidvattnet kommer verkligen in skrämmande snabbt.