lördag, augusti 25, 2007

trött

Jag är så trött. Sov till elva och hade kunnat sova i många, många timmar till. Och så tänker jag på Nietzsche-citatet jag hittade på eminenta bloggen Mannen utan egenskaper häromdagen:

Livskonst består i att på olika slags vis kunna falla i sömn vid rätt tillfälle.

--

Läste just ut This book will save your life. Så enkel, och fin. Vad ska jag läsa nu? Tips mottages tacksamt.

--

Egentligen vill jag bara sova framför teven, men är bjuden på middag och har fått i uppdrag att ta med mig film. Tror att Snow cake, The Upside of Anger, The Science of Sleep och Go'dag yxskaft/What's up, doc åker med.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Läs Into the Wild - av Jon Krakauer. Sean Penns filmatisering kommer i höst. Jag har nog aldrig sett fram emot en film lika mycket!

/S

Anonym sa...

Perversum av Magnus Blomdahl är rätt ok.

SNy. sa...

Kom på en sak Emma, totalt of toppick, men du är väldigt lik Nora Strandberg på Canal+ (http://www.cafe.se/filearchive/thumbs/434185-518.jpg)

David sa...

Nu sa ju också Nietzsche:
Women are considered deep - why? Because one can never discover any bottom to them. Women are not even shallow.
Hehe.

Anonym sa...

pröva the dice man:)

Anonym sa...

Jag började just på Brass (eller okej, "Luder" på svenska, men titeln låter så b) av Helen Walsh men har inte läst tillräckligt för att veta om den kan rekommenderas än. Stör mig hittills en del på språket...

Niklas sa...

Jag blir helt mållös när jag läser vad du skriver. Vilken underbar överraskning! Vad snälla du är!Glöm dock inte att det är ditt ”fel” att jag startade en blogg.:) Hade tyst och troget följt din tills jag läste din kommentar runt Fredrik Sahlins uttalande på Kulturnyheterna om Death Proof och bara kände att jag ville instämma i din kritik, var därmed inloggad och på den vägen är det.:) Det är sant! Sen har jag fortsatt att följa dig som du förstått, inte minst om din lilla väns, ”med de mest godluktande tassarna”, bortgång, fantastiska länkar till synnerligen intressanta artiklar, din villighet och förmåga att med twist och härligt språk tipsa om filmer som lockar till biobesök och DVD-inköp, vet bara att jag måste se Freaks, och nu senast har du vävt in ett tips om Homes bok den 20 augusti. Tack Emma, för din superba blogg.

Böcker, ja, tips finns indirekt via alla citat på min blogg, men med rädslan för att göra dig besviken undrar jag om du läst Nina Solomins Ok, Amen så är den ett måste. Jag älskar NY och har otaliga gånger stött på chassidiska judar som jag undrat över, (du vet de där ultraortodoxa judarna med korkskruvsflätor, höga hattar och svarta rockar) och tack vare hennes välskrivna och underhållande bok fått lite inblick i en annars för mig märklig, spännande men sluten värld.

Emma sa...

Tack för tipsen, keep them coming!

sny: Nääää. Tycker du? Det är jag väl inte?

dexo: Pöh.

Niklas: Tack snälla, snälla tillbaka! :)

Och apropå korkskruvsjudar och NY - nästa gång du är där MÅSTE du ta dig till B&H Photo Video om du inte redan känner till den. Ett äventyr! Det är som en tomteverkstad med paket som åker härs och tvärs i taket - och det är nästan bara korksruvsjudar som arbetar där. Väldigt exotiskt! Kolla in den här:

http://en.wikipedia.org/wiki/B&H_Photo_Video

Niklas sa...

Gud vad häftigt, definitivt ett mål nästa gång jag är i NY.
På tal om böcker och tips, hoppas du inte misstycker om jag ger dig en länk att kika på, för dem som gjort misstaget att en gång nämna att de "jobbar på en bok".:)

http://www.youtube.com/watch?v=uGdaq4qI8QI

Emma sa...

Ha HA!

Anonym sa...

Har inte läst den än men fascineras och äcklas av ett utdrag (finns på vertigo.se) ur Gabrielle Wittkops brevroman "Barnahandlerskan" som handlar om en barnbordell i 1700-talets Paris. Den ska iaf jag läsa när jag är klar med "Brass".

Kajanus sa...

The Upside of Anger! Bra Emma. Jag förstår inte att den gick bättre hem i Sverige, den är ju smått fenomenal. Mike Binder är en cynisk, men mer realistisk Woody Allen för 2000-talet! :)

David sa...

PöH?! Han sa faktiskt det, fast på tyska.
Fast å andra sidan sa han också att han bara skulle kunna tänka sig att tro på en gud som kan dansa.
I agreeeee.

Emma sa...

Kajanus: Du har sett Vänner för livet va? Också väldigt bra!

Dexo: Jag tror BARA på gudar som dansar Kairo quick step. (Förlåt. Jag är trött.)

Kajanus sa...

Nej, den nya har jag inte sett... Än! Men jag ska.
Jag gillade Indian Summer väldigt mycket, även om den var lite corny så är den otroligt söt och vacker.

Emma sa...

Aha! Indian Summer har inte jag sett... Än! :)

Kajanus sa...

Gör det. Din favorit Sam Raimi har en störd biroll där ;).
Och Bill Paxton är väldigt sevärd i den med. Undrar om man kan få tag i den i Sverige. eBay är annars en hjälte.
Är det bara jag som stör mig något så förbannat på svenska budgetutgåvor med flaggor på de nordiska länderna? Äger inte en enda sådan film tack och lov :)

Emma sa...

Min favorit Sam Raimi? Näää, han är ingen av mina favoriter.

Kajanus sa...

Haha nej jag skojade bara. Men hans lilla medverkan i filmen är en rätt lustig sådan, första gången såg jag inte att det var han, så det slutar med att man sitter och grubblar och undrar vem den lille karln i bakgrunden är :)

Emma sa...

Haha, igår såg jag Binders Life after sex (eller Londinium som den ju heter i original) och där var Raimi tackad i eftertexterna. Det här måste ju kollas upp!

Kajanus sa...

Haha, jasså? Det låter intressant.
Vilken Binder/Raimi-chat detta blev nu :).

Hur var filmen då?

Emma sa...

Ojämn. Några riktigt trista partier, två, tre tokgarv och en del småskratt och leenden. Charmig.