tisdag, augusti 28, 2007

måndagsaftermath, amatörporr, A.M Homes och The Reykjavik Whale Watching Massacre

You've gotta love en måndag som började med en timmes ineffektiv Skype-konferens med svajjigt ljud, sen stammade jag och var folkskygg hela dagen och sen slutade det med att jag gick och käkade middag och mitt middagssällskap av misstag stoppade ner båda våra betalkort i sin plånbok innan vi skildes åt och innan det uppdagades hade jag redan hunnit spärra mitt kort i panik. Oh well.

--

Annars, jag kan rekommendera The Amateurs. Något som ser ut och låter som en porrbuskis visade sig vara oväntat rolig och charmig. Happy Feet däremot var vi tvungna att stänga av efter tjugo minuter. M muttrade om musikalisk våldtäkt. Jag höll med. Ett öga rött var fin, kanske lite mörkare än jag mindes boken. Men å andra sidan minns jag knappt boken alls.

--

Jag trodde att A.M Homes var en ny bekantskap för mig när jag skrev om/läste ut This book will save your life häromdagen, men det visar sig att filmen The Safety of Objects (som heter Suburbia i svenska videobutiker) som jag har för mig att jag gillade rätt mycket, bygger på en bok hon skrivit. Märkligt nog har hon också skrivit för andra säsongen av L Word som jag köpte ovetandes häromdagen. Kristoffer Poppius skriver om hennes The End of Alice - och jag får genast lust att beställa den och hennes andra böcker.

--

Det här verkar roligt.

--

UPPDATERAD: Det här är så jävla roligt. I alla fall om man är barnslig och trött.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gillade heller inte Happy Feet på grund av musiken. En musikalisk våldtäkt var en bra beskrivning. =) Sen så har vi nog fått en överdos av gulliga pingviner ett bra tag nu. I höst kommer väl även Surfs up.

Anonym sa...

Den isländska filmen verkar ju fantastiskt rolig. Sen kan jag bara hålla med dig om The Amateurs, en överraskande bra film.

superkryp sa...

Lovefilm faller lite på just det, om man är sugen att se en särskild film och i stället "måste" se en annan.

När jag såg om första säsongen av Hemma värst blev jag överraskad över hur gammalt det kändes. (Det är ju rätt gammalt så det är inte så konstigt, men ändå.) Det är fortfarande skämt därifrån som jag minns som något av det bästa jag har sett på teve. :)

Emma sa...

daniel: Jag har faktiskt inte sett Pingvinresan än - men när jag gjort det ska jag sätta p för pingvin-intaget på ett tag. Fast pingvinerna i Madagaskar var väldigt, väldigt roliga! :)

Marcus: Eller hur x 2!

Superkryp: Jag var inne och snokade hos dig lite snabbt för att kolla hur det hade gått med lovefilm för er - men hittade inte så mycket. Hur har det funkat? Är du fortfarande prenumerant eller vad det nu kan kallas?

superkryp sa...

Hmm, näe, vi slutade när vi sett allt vi kunde komma på just då och sen blev "allt" lite "rörigt", så då satte vi prempningen på "hold". Men kanske igen. :) Leveranserna är assnabba, så den enda risken är att man inte är sugen på filmen/-erna man har hemma. Det och att man kan få vänta i flera månader på populära filmer. Perfekt att hyra gamla filmer som inte är så populära. De filmerna fick vi alltid direkt.

Skriv gärna hur ni tycker att det funkar sen!

Emma sa...

Ska absolut raportera!

Anonym sa...

Hennes debut, Jack, är verkligen något den med. Kanske inte så stark som de andra kanske är, men verkligen något.

Fortsätta tipsa om svenska kortfilmare!

Emma sa...

Tack för tipset!

Tessan sa...

Happy feet stängde vi av efterexakt samma tid. Den kom aldrig igång utan kändes läskigt konservativt amerikanskt. Dessutom såg Pingvinerna ut som människor. Gluä.
Tack för en blogg jag numera ska läsa flitigt. :)
/Terese

Emma sa...

Terese: ja, "gluä" pretty much sums it up. :)

Och vad roligt att du hittat hit!
/Emma