måndag, augusti 20, 2007

helgen v. 33

...har varit helt fantastisk! Juryn var en dröm, jag fick höra så mycket juicy teater, film- och teveskvaller att tårna krullade sig (tyvärr har jag glömt det mesta redan), jag såg några riktigt, riktigt bra svenska kortfilmer (och en rafflande massa riktigt usel svensk kortfilm) i en söt liten minibio ägd av en hängiven samlare, jag fick blåsa glas, göra en liten... skev glasplupp, gravera glas, sitta på en hotellbalkong och dricka sponsorchampagne till sent och lyssna på skvalet från Sveriges tydligen farligaste gata, äta chokladfondue, bo i ett fint litet vindsrum med bjälkar, se en regnbåge och börja läsa på en bra bok. Ibland känner jag mig så mitt uppe i smöret att det är direkt löjligt. Jag har världens bästa jävla jobb.

--

I anknytning till denna helg kan jag också rapportera från en mycket märklig hotellfrukostupplevelse:

X: (Tittar på min tallrik.) Ohhhhh du är så livsbejakande, Emma!
Jag:--
X: (Tittar uppskattande på min frukost.)
Jag: (Tittar ner på min tallrik där det inte finns något annat än två frallhalvor och ett ägg.) Eh... för att jag äter... ägg menar du?
X: Allt det där på din tallrik.
Jag: --

Något senare.

Jag: Ursäkta. (Reser mig från bordet och kommer tillbaka med kaviar.)
X: Ohhhhh, Emma, det är fantastiskt! Du är så livsbejakande! Fantastiskt!

16 kommentarer:

Anonym sa...

X låter som Ranelid.

Anonym sa...

vad jag blev sugen på ägg...

Anonym sa...

Hotellfrukostar, inte så roliga i verkligheten. Är alltid så jävla trött då oftast i och för sig. Eller bakis menar jag.

TeachMom sa...

Mysko människa. Fick du någonsin något vettigt ur personen?

Förresten - Sveriges farligaste gata? I Karlskrona?!

Niklas sa...

Vilken lyx du får uppleva, film, champagne och glassande, on top of the world.:) Men inget du inte förtjänar!

Vill tacka för ditt boktips. Jag läste en artikel i Sex om henne och tänkte att jag skulle läsa något hon skrivit, men sen har jag glömt bort det. Åldern!:) Nu slänger du fram denna bok på Cyberbordet och jag inser att jag missat något.

Martin Degrell sa...

Ronnebygatan ain't nothin' to fuck with!

Emma sa...

Anonym 1: Could've been, men var det inte.

Anonym 2: Jag är alltid sugen på ägg.

Eric: Hotellfrukostar är ju något av det bästa som finns. På Hotell Birger Jarl kan man få göra sina egna våfflor! Bara en sån sak.

Teachgirl: Jodå, lite vettigare saker än så sas det. Också. Och den där gatan ska enligt Aftonbladet vara den relativt sett farligaste gatan i Sverige.

Niklas: Varsågod. Och tack själv för alla fina citat och bilder på din blogg!

Martin: Aha! Var det så den hette? Den kändes hursomhelst inte så farlig. Men man vet ju aldrig vad dumfulla militärer kan hitta på efter en misslyckad kväll på Schlagerbaren och Statshotellet.

Emma sa...

Jag stavar ju som en kratta, stadshotellet borde det vara va? Jag tror att motsvarande ställe i Växjö hette Statt vilket är förvirrande i sammanhanget. Och nu börjar jag undra om det verkligen heter gravera glas? Eller heter det engravera? Suck. Jag är trött.

Anonym sa...

Vad var det för riktigt bra svenska kortfilmer?

Niklas sa...

Vad glad jag blir över att du säger det!!! TACK!

Anonym sa...

Emma, för att ytterliggare göra dig mer förvirrad så vill jag bara inflika att det även i Karlskrona heter Hotell Statt & Statt Nattklubb! =)

Tack för en trevlig helg!

kazarnowicz sa...

Nä, Emma, du får sluta leva ut sådär. Två frallor, ägg och KAVIAR. Nästa steg är att du snortar kaviarn och sen är det raka vägen ner i knarkträsket. Får vi be om lite återhållsamhet och luthersk självspäkning!

:-)

Emma sa...

Anonym: Filmerna tävlar i TellUs-festivalen i Karlskrona - men jag kan inte säga så mycket om dem förrän vinnarna offentliggörs...

JP: Detsamma! Har du hämtat dig än?

Micke: Eller HUR? Ju mer jag tänker på det ju mer irriterad blir jag. Vad menar x att jag ska äta till frukost?! LUFT? Bah.

Anonym sa...

Läskig frukosthistoria! Jag tycker den är ytterligare ett tecken på nåt som kunnat iakttas i lunchrum här och var, nämligen att det som förr betraktades som bantning numera ses som normalt ätande (hos kvinnor mest, antar jag..). Dvs folk som inte bantar äter som om de gjorde det, och om man äter vanlig mat (med kolhydrater - så pittoreskt!) är man helt wild and crazy i andras ögon.

Anonym sa...

Haha, jag lever men vila, det får jag göra efter festivalen, just nu gäller det att få allt att fungera! =)

Du får ge X tid =), personen i fråga (om jag gissar rätt) har en ganska så speciell humor men när man väl förstår den så är X hur go som helst! =)

Emma sa...

Lisa N: Ibland kan man känna sig som en av de där cookie franska filmkvinnorna, den typen som äter mat med fingrarna och typ suger på tummen när de sover, när någon kommenterar vad man äter, eller hur man är - and I don't fucking like it.

jp: säkert.