torsdag, augusti 30, 2007

60 år av löpsedlar & den danske fotbollsmarodörens ångestDagen har tillbringats mestadels under jord på Kungliga Biblioteket i deras microfilms-läsesal. Jag tänkte att det skulle vara en bra idé att ge mamma en kopia på löpsedlar från alla hennes födelsedagar i 60-årspresent. Om man gör en kort resumé har Aftonbladet sedan 1947 gått från att handla om svält till mobbarskolor, via olyckor, Liz Taylor, ond, bråd död, Björn Borg, Clark Olofsson, upphittade likdelar, Bert Karlsson och diverse andra kändisar. (För att det inte skulle bli för mycket död fick mamma alla Hasse & Tage-filmerna också.)

--

En liten bonus med att sitta i microfilms-läsesalar: Man känner sig som att man är med i en 70-tals film och håller på att lösa ett viktigt fall.

--

Något helt annat: Ahhh, den här kommande teveintervjun med den danske fotbollsmarodören skulle man ju vilja se. Alldeles särskilt vill man veta om de tanker, der gik forud for hans hovedløse handling - følelsen af at kæmpe for Danmark, landsholdet og fællesskabet, og om øjeblikket efter, hvor det gik op for ham, hvor idiotisk det var. Argh. Handsvettsteve!

UPPDATERAD: Fick nyss ett mail om att mina första filmer från lovefilm var på väg hem: Jag är din krigare och Life after sex. En spännande double feature om inte annat.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vilken bra idé. Ska sno den till någon.

Johan Ahlin sa...

Coolt, men hur fan kopierar man mikrofilm?

Anonym sa...

Lysande idé! Mamma kommer att bli jätteglad.

Anonym sa...

Överst till vänster ser man vad en Aftonbladet kostade då. 15 öre! Soft!

Emma sa...

Visst ÄR det en bra idé? Mamma blev hemskt glad hursomhelst.

Johan: Inte så svårt - på KB finns det några stationer där microfilmsläsarapparaten är kopplad till en kopieringsapparat. :)