tisdag, augusti 07, 2007

Arn del 2

Jag fattar inte. Skrevs inga kontrakt? Hur kan SVT i så fall dra sig ur (så här lätt)? Vad är det egentligen det här handlar om?

UPPDATERING: Martin Jönsson om vad som kan ha hänt, och det låter inte alls helt orimligt.

16 kommentarer:

Karin och Charlotte sa...

Avtalet i sig kan ju medge en sådan möjlighet. Låter dock skumt och på tok för enkelt. Men, det går att avtala om allt.

Anonym sa...

Men doh. Givetvis är det ristat i avtalet att åtagandena endast gäller under de omständigheterna att parterna levererar.

eff sa...

Skriver SF på ett kontrakt med en enkel utväg för SVT kan man ju ana att de haft något annat på lut hela tiden. Exempelvis TV4, som kanske skickat en hemlig lapp via en kompis där det stått att de kommer fråga chans om det tar slut med SF, liksom ba dårå.

eff sa...

Om det tar slut med SVT, helvete!

henrikbackstrom sa...

Vem fan bryr sig om Arn?

Emma sa...

Jo, det är klart att det står inskrivet någonstans att parterna ska leverera. Men nu verkar det ju råda minst sagt oenighet kring vad som skulle levereras - det är det jag menar måste ha funnits på papper, och sådana här diskussioner borde i så fall vara överflödiga. Det verkar bara så märkligt alltihop - och jag är oerhört nyfiken på vad bakgrunden egentligen är till "avhoppet".

Henrik: Jag är mer intresserade av turerna kring Arn än vad jag är intresserad av Arn. :)

Martin V sa...

200 miljoner är mycket pengar, men det är inte oändligt. Varför gör man alltid så här när man ska göra storproduktioner? Det räcker inte med att göra en film. Man ska göra två. Plus en tv-serie. Och då är ju inte 200 miljoner så mycket längre. Inte om man är ett stort bolag i alla fall.

Annars är det väl fantastiskt vad "proffsigt" SVT och SF hanterar det här. Det hade aldrig mindre bolag klarat av...

Karin och Charlotte sa...

Avtalet ska ju innehålla en beskrivning av varan/färdigställda produkten. Frågan är hur man beskriver en film? ...eller ännu värre kvalitén på en film?

Skulle vara intressant att se vad man kommit överens om. Haha, kanske är så illa som en "bra produktion".

R Meyers obildade avkomma sa...

Nu när Bonniers äger 100 % av SF och TV4 så blir det väl mer praktiskt att hålla SVT borta från miljonrullarprojekten. Keep it in the family!

SVT blev nog enkelt utkickade ur Arnspektaklet och gnäller lite slokörat efteråt.

Anonym sa...

Herregud, 200 miljoner!
Är detta pengar som innebär att mindre filmskapare inte får chans att göra film?

Tomas_Timelock sa...

042;
En film besrivs i sitt val av "produktionselement"
(manus, avtal, produktionsupplysningar, ispelningsschema, skådespelare, A-funktioner etc) och hur dessa sedan ska levereras och hanteras (tex vem som har final cut, beslutar och bekostar kompleteringsbilder, var efterbearbetningen ska göras, hur lång filmen ska vara och hur den ska mastras, visas och vem som hanterar distributionen och när)

Antingen är allt ett spel för galleriet för att skapa PR och hålla intresset för projeketet vid liv, eller så är det en miss från någon av producenterna, eller det vanliga en regissör som fått för fria tyglar över produktionen vilket fått för stora ekonomiska konsekvenser.

/tomas

Dansk Skalle sa...

kunde inte 210 personer få varsin miljon att göra en egen tolkning av Arn?

Konsultpappan sa...

Martin - jag håller med om att det inte rör sig om mycket pengar. Men det är som jag brukar tänka inför alla shoppingrundor:
"Ta det lugnt nu. 200 miljoner här, 200 miljoner där - plötsligt är det pengar."

Anonym sa...

...jag tror SVT drog sig ur när de insåg att de inspelade extramaterialet till fullo bestod av Jan Gulliou själv som ensam stormade en fästning, skrikandes sitt namn.

SVT misstänker jag nu istället kommer att producera en egen serie, av och med Gunnar Carlsson.

Lisa sa...

Åh, det låter som en ny "Jag är Dina". Vad hjälper det med en stjärnspäckad ensemble om manuset är skrivet av troll, som bröderna Medved uttryckte det. Typ.

superkryp sa...

Det oroväckande är ändå "Snapphanar"-spåret... En person som säger någonting gott om "Snapphanar" måste väl ändå skruva åt sina lösa delar litegrann... Eller är jag bara sur nu?