söndag, juni 10, 2007

Vid Sidan Av - eller Dags att plocka fram självhjälpsböckerna

Har känt mig lite vid sidan av den här veckan, inte riktigt mitt i. Man skulle kunna tänka sig att det är en utmärkt betraktelseplats, men nej. Eller ja, både och. Man ser och hör och registrerar, problemet är att man inte alls är där. När man är vid sidan av koncentrerar man sig lite för mycket på sin plats och på sin roll och har lite för långa tentakler för att fungera som man skulle önska. Oh well. Men natten till idag, på en balkong vid Hornstull när det ljusnade och Depeche-musik strömmade någonstansifrån och jag hade en drink i näven och satt och smsade insåg jag plötsligt vadfanhållerjagpåmed, här precis just nu är ju bra. En liten (om än något alkoholinducerad) uppenbarelse ibland är nyttig.

--

Igår var jag på två och ett halvt kalas, ett var hos Andrea. Jag gav henne Richard Hobert-boxen med de sju dödssynderna som ett tecken på min oavundsjuka över hennes nya jobb och som ett tecken på min vänskap.

--

Tryck in "Hobert" på era mobiler med t9 påslaget. Tons of fun.

--

Veckans blogginspiration: Via Navid har jag blivit otroligt sugen på att läsa mer om och av Amy Hempel som (tydligen) inspirerat t ex Chuck Palahniuk (en av mina absoluta författarfavoriter). Via fantastiska Bögjävlar blev jag (igen) sugen på att läsa mycket, mycket mer om och av Camille Paglia.

--

Wicker Man-remaken var ju inte så bra, och inte ett spår av Neil LaBute märktes. Devil's Rejects var inledningsvis krystat punkig, helt igenom ganska tom - men extremt snygg. Front Page och Inglorious Bastards var båda besvikelser. Ikväll kanske Jodorowskys Holy Mountain.

--

Överlevde förresten karaoken med Klick-redaktionen utan större problem.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Innebär utan större problem att du valsade rätt igenom Personal Jesus lätt som en plätt?

Anonym sa...

Om Holy Mountain kan jag bara säga, lycka till! När jag såg den så kändes det som jag kastades in i en märklig feberdröm hos en galen new age man. Det är visserligen en fascinerande upplevelse, om än inte i samma klass som att se Eraserhead med hög feber, men en upplevelse. Ser fram emot att läsa om din reaktion på den.

Anna Nio sa...

Haha, Hobert + T9 var ju underbart. Jag gillar att skriva "Jag vill äta glass i solen" också, även om det inte är fullt lika skojfriskt.

Och Palahniuk = gud. Yum.

David sa...

Amen vi gick å såg den här Ocean 13.
Käss. Käz. Värdo. Du nicht sehen, ok?

eff sa...

Jag vill ha vidare utveckling på "utan större problem".

Johan Ahlin sa...

Den där Olivia är ju otroligt snygg, då måste väl det betyda att hon sjöng rätt dåligt?! Snälla, förstör inte min inskränkta syn på snyggingar som försöker sjunga:)

Anonym sa...

shit vad brutalt lycklig jag blev när jag efter runt 14 månader i Kenya utan vare sig internet eller tv såg att att du börjat recensera film regelbundet i en tidning som är lätt att komma åt från nätet. Och även att du skriver en grymt intressant Blogg. keep upp the good work

Ps. varför är inte du programledare för Filmkrönikan i höst? Ds.

Emma sa...

Alltså det här med "utan större problem"... jag klarade mig finfint, sjöng naturligtvis ingenting och gjorde inte bort mig mer än att jag kastade mig under bordet som en annan tolvåring så fort någon närmade sig mig med en mikrofon och började gapskratta elakt när killen som satt ca 2 cm från högtalarna fick det högsta rundgångsljudet known to mankind i öronen. Alex Schulman sjöng Sista morgonen. Bara en sån sak. Jag fick inget tillfälle att hälsa ordentligt, men lyfte fånigt nog min öl i en skål tvärs över rummet på Anglais. På vägen hem fick jag ett skavsår större än Florida. Mer dramatiskt än så var det inte.

Marcus: Jag var verkligen dyngtrött igår när jag såg den, så jag orkade inte se klar hela - men ska göra det asap. Men jag tyckte att den var galet snygg, inte helt säker att jag förstod de ockulta symbolerna helt och hållet dock...

Dexo: Har du sett de andra två? Jag måste erkänna att jag nog gillade den här mer än dem. Småcharmigt. No more no less.

Johan: Hon är galet snygg IRL! Jag måste tyvärr rasera din världsbild - hon fyrade av en mean och perfekt avvägt hes version av Total Eclipse of the heart.

Josef: Tack snälla & välkommen hit!

Tomas_Timelock sa...

Hej kritiker! (och ni andra)

För eller mot fri marknad?

Tänke lobba lite för att du tar strid i frågan om den fri marknaden även för filmbranchen.

Just nu så lobbar nämligen kultureliten i Sverige för att EU ska begränsa den fria marknaden.

Nu när äntligen debatten kring de de olika formerna av filmstöd inom EU bör+jar komma igång och ifråggasätta all detta avtalskramande som hämmar och styr "branschen" och den sk "kulturen" i unionen.

Film i Väst lobbar mot den fria marknaden

Film i väst protestskrivelse

Allt för att undvika frikonkurrens på lika villkor.

Ser fram mot en debatt om film-MARKNADEN. Med företrädare BÅDE för och mot den fria marknaden.

Heja Sverige! Hurra för Europa

/tomas

Läs min blogg om visioner för svensk film.

Anonym sa...

Blir det för bra kan jag rekommendera 21 steg till _självstjälp_ av Martin Marklund

Anonym sa...

Jag ska vara ärlig med dig, jag förstod inte mycket av filmen. Fascinerande och snygg, absolut! Men, detta förhatliga men, jag har inte den blekaste aning om vad meningen med mycket av Holy Mountain var. Kanske ett galet försök att frälsa världen, kanske bara ett galet försök. En sak är säker, filmen fick mig att tänka "vad i hela fridens namn" flera gånger om. Men som du så galant skrev om den: "galet snygg".

Anonym sa...

Tomas Timelock, du är inte så dum som du ser ut.

Tomas_Timelock sa...

Hur vet du hur jag ser ut? :-)

Lisa sa...

Mycket bra om och av Paglia på salon.com (fast du måset se lite reklam först)

Mary sa...

Alltså, det här med Hobert och T9... skönt att veta att jag inte är ensam om att vara barnsligt lättroad...