onsdag, juni 20, 2007

bisarr bakgrundsinfo till Liftaren och The Hitcher

Med tanke på att The Hitcher snart alltså ska visas under skräcksommaren på Grand, läs den här mardrömsaktiga, men väldigt intressanta artikeln om Eric Red som skrev manuset till original-Liftaren (och fantastiska, underbara Near Dark). Jag hittade den via Conan för ett bra tag sen, men har glömt bort att vidareförmedla hans eminenta tips. Jag hade faktiskt ingen aning om den här bisarra bakgrundshistorien - men den sätter onekligen filmerna i ett helt annat ljus.

8 kommentarer:

R Meyers obildade avkomma sa...

Njaaa... Nån bakgrundshistoria vill jag väl inte kalla det när Liftaren kom ut 1986 och Eric Reds drabbades av sina olyckor år 2000.

Jag kanske missförstod dej.

Anonym sa...

R Meyer jr, tänk att du aldrig kan lära dig av din far. Det heter videokonst när man inte vet vad man gör.

Emma sa...

Om du orkar läsa hela artikeln står det på de sista sidorna att Eric Reds pappa dog i en bilolycka, där föraren också verkar ha blivit medvetslös bakom ratten. Det är självklart en spekulativ och besynnerlig artikel, precis som det är handlar om ett liv som verkar både tragiskt och besynnerligt. Jag tycker helt klart det ger viss bakgrundsinfo till hjärnan bakom Liftaren-manuset.

R Meyers obildade avkomma sa...

Hur kan du begära att jag ska läsa hela artikeln

Emma sa...

Nej, den är verkligen jävligt lång.

R Meyers obildade avkomma sa...

Fast det var naturligtvis ett jävla sätt av mej att jump to conclusions när jag inte hade läst hela.

my bad damen.

Emma sa...

Helt ok. Den VAR ju verkligen jättelång. Och nu fick jag läsa den en gång till för att kolla om jag hade fått allt om bakfoten. Oh well.

d.o sa...

...och det tar liksom inte slut.

http://www.hollywoodinterrupted.com/archives/seeing_red_again.phtml