fredag, juni 15, 2007

Hostel Part II och Bögjävlar

Ibland händer det att man fullständigt omvärderar en film. När jag recenserade Hostel hatade jag den. Med emfas. Jag skrev sida upp och sida ner på olika forum om hur usel den var. Sen såg jag om den nyligen och tyckte ganska bra om den. Oh well. Här är i alla fall min recension av Hostel 2, och jag tror inte att jag kommer att ha ändrat mig om ett år eller två.

--

Häromdagen fick jag århundradets synapsfel och gick inte på releasefesten för Bögjävlar av ingen annan anledning än att jag inte hade någon att gå med. Jag tänkte att jag skulle stå och stamma för mig själv i ett hörn och Roger och Tomas skulle vara i händelsernas centrum och ingen skulle prata med mig. Istället satt jag och jobbade till midnatt. Självklart missade jag festernas fest. Leila K var där. Alla var där. Utom jag. Ser hursomhelst fram emot att läsa boken. Läs Dexo om den så länge. Jag fick lust att ömsa skinn när jag läste. Och flytta. Stockholm, Sverige, min hud och andras idéer om hur man borde vara och mitt sätt att förhålla mig till det känns lite för trångt ibland.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Leila K var där? Med eller utan kanyler?

Emma sa...

Utan, by the looks of it. Fan jag börjar BÖLA när jag tänker på att jag missade det. Fanfanfanfan.

Anonym sa...

Jag har en smygande föraning om att jag kommer hålla med dig om Hostel 2...har redan problem med att tänka mig Heather Matarazzo naken och slicad medan en naken kvinna förlustar sig under tiden. Inte lilla Heather!

Emma sa...

Det där är en annan grej som funkar dåligt i filmen: att kända skådisar som Matarazzo och Bijou Phillips är med. Högre budget i skräckisar slår nästan alltid fel, det blir för slickt och välstädat för att skrämmas.

Anonym sa...

Emma,

Jag håller helt med dig! O jag ska bli rädd under en film (vilket med åldern blivit väldigt enkelt), Så behöver jag mer okända skådespelare. Men kan man egentligen räkna Hostel och hela denna revival av tortyrfilmen för skräck? Jag är faktiskt lite skeptisk.
Det var förresten synd att du inte var så jätteglad för Devil´s Rejects. Jag blev lyrisk över den.

Anonym sa...

Är förstås ledsen för din skull, att du missade festen. Men måste ändå säga att det är en tröst att höra att en sådan som du har sådana känslor, jag menar rädslan för att stå ensam i ett hörn, den känslan har alltså inget med snygghet eller smarthet att göra. Skönt! Säger jag. Men som sagt, synd att du missade festen! Mod nästa gång!

Johan sa...

Du såg inte skogen för alla träden (eller tvärtom?). Jag såg inte skogen för alla brösten. Nu borde jag ju kanske säga:

-Precis vad jag vill ha!


Men näe. "Hostel" är och förblir porrskräck. typ.

David sa...

Men ELLER HUR! Men jag skulle snarare vända på det. Det finns ju så mycket att flytta TILL!

Emma sa...

Marcus: Fast jag tyckte verkligen att Devil's Rejects var tokigt snygg - och vilket soundtrack!

Mollbäret: Absolut! Mod är egentligen alltid mitt motto - ibland har man bara idiotdagar.

Johan: Den andra genomtittningen hade jag inga som helst problem med de där brösten. Och då har jag verkligen aggressivt förkastat filmen på ungefär fyra olika forum.

Dexo: Du som är en berest ung man, vilka städer är bäst att flytta till? På min topplista står:

San Fran. (Har aldrig ens varit där, men inbillar mig att jag skulle trivas.)

NY. (Lite tveksam dock.)

Köpenhamn. (Jag skulle ju inte fatta vad nån säger förstås, och skulle känna mig som en stiff svensk. Bra som övning kanske.)

Berlin. (Även om jag misstänker att tyskar rent generellt är precis som de flesta fransmän och inte alls hajar ironi och att man då skulle göra våld på sig själv och sin personlighet dagligen.)

London. (Been there, done that - fast engelsk artighet och humor är förstås något av det trevligaste jag vet.)

LA: Man skulle ju få massor med jobb gjort förmodligen, men njäe?

Vad säger ni? Vart ska man flytta om man ska flytta?

Jag har Robban Brobergs "Att ha det taskigt med sig själv i Paris är detsamma som att ha det taskigt med sig själv i Ståckåååålm" ringande i öronen, men.... Bara rent hypotetiskt.

David sa...

San Fran och NY: überfab, men se till att skaffa dig en fet lön. Bajsdyrt. Du får tom MINDRE fär pengarna än i London (och då betalar jag ändå 25 pappa för en mini-2:a här i NH).

Berlin jättebilligt och fantastiskt. CPH SUGER RUNKBALLE. MAN KAN INTE BO I KÖPENHAMN. KAN INTE. KAN. INTE. BO.
Misär.

L.A. hatar jag. L.A. är ingen stad. L.A. is all breast and no brains. Fast där finns iofs en kreativ elit, men dessvärre så fucking full of it att det är svårt att se röven för alla mänskor som hänger ut ur den.

David sa...

(Lite vinslirig, om det märks.)

Emma sa...

Ok. Då stryker jag Cph och LA. :)