torsdag, juni 28, 2007

Transformers

Motherfucker. Om inte den här filmen kammar hem en Oscar för bästa ljud, bästa effekter och varenda annan tech award lovar jag att jag ska äta upp min hatt. Jag var inte peppad för fem öre när jag klev in i salongen, när jag klev ut hade jag fan ryckningar i kinderna. Garanterat sommarens no-brainer. Och det menar jag på ett bra sätt.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Så en perfekt sommar-bakfylla-skön film?

Emma sa...

Jag var inte det minsta bakis, och tyckte den satt som en smäck ändå. Jag vet inte hur dina bakfyllor ser ut, men jag gissar att det hade varit lite overload för en av mina.

Anonym sa...

Michael Bay kan en sak, och det är hjärndöd popcorn-film. Sen att min barndoms favoritleksaker får köra igång i en live-actionfilm, ja jag är lycklig. Jag tror att Michael Bay är den som slår till med sommarens främsta underhållningsfilm. Herregud, där är en mening jag faktiskt inte trodde jag skulle skriva för några månader sedan...

Jonas Morian sa...

Michael Bay kan mycket väl vara sin generations mest underskattade filmskapare. Se där, en mening som garanterat effektivt utesluter mig från seriösa kulturella diskussioner ett bra tag framöver.

Anonym sa...

Apropå transformers. Du har vad jag förstår skrivit en del om sex på film och tvärtom. Var kan man läsa dessa texter?

Med respekthälsningar: Lullo.

superkryp sa...

Ha ha, I knew it (eller det gjorde jag inte, men jag hade en vild förhoppning om det). Fan vad roligt det ska bli! :D

(Det kan behövas nåt roligt oxå ibland...)

Ricard sa...

Nej, tyvärr, inte ens jag kommer gå på detta hype-tåget. Jag har blivit besviken på Michael Bay för många gånger för att bli upphetsad över Transformers.

Anonym sa...

Oj där sköt mina förväntningar två steg.

Oswald sa...

Oj, snacka om att mina förväntningar också rusade i höjden nu.
Har varit försiktig optimistisk ett tag, men det här verkar ju suveränt.

Får man fråga om du som jag hade noll förhållande till transformers innan filmen (mer än det mera grundliga "det är maskiner/fordon som kan bli robotar" och "åttiotalsleksak")?

TeachMom sa...

Jag var inte ett dugg nyfiken på filmen förut. "Transformers" var aldrig min grej. Dock har du nog helt rätt. Det borde bli ett gäng Oscars för effekter & sådant.

Det låter som en perfekt sommarfilm. Hur lång är den förresten?

Anonym sa...

Låter skit bra! :)
Är det du Emma som kommer recensera filmen på aftonbladet???

Anonym sa...

Michael Bay är onekligen the not thinking man's Aaron Sorkin.

Emma sa...

Så här: Jag var inte det minsta peppad. Jag är inte heller så insatt i Transformers-världen, om man bortser från leksaksreklamen som gick på brittisk tv om somrarna och att man sett ett och annat avsnitt någon gång. Jag var nog helt enkelt lite för gammal, He-man och My little pony känns mer som att det var "min" liknande grej. (En mig närstående och sex år äldre man sa att han tyckte att Transformers var lite epa-anime. Det är om inte annat en bra formulering.)

Jag är inte heller så jätteförtjust i Michael Bays tidigare filmer, gillar Armageddon och The Rock, men hans senaste har varit bedrövliga. The Island gillade jag iofs, kändes som om han gjort en lite smartare film än vad han fick cred för.

Hursomhelst: Jag hade alltså inga förväntningar. Men det tog inte många sekunder innan jag var helsåld. Allt andades verkligen 80-tal. Musiken, charmen, humorn. Det kändes på något sätt som något Michael J Fox skulle kunnat ha varit med i när det begav sig. Shia LeBeouf är grym! Och som sagt, effekterna är på riktigt något av det bästa jag sett!

Det enda som var jobbigt var kanske att den var 2.5 timme lång. Man ORKADE inte så länge.

Och nej, det är inte jag som ska recensera den i Aftonbladet. I wish! Jag kan verkligen tänka mig att kritiken kommer att bli ljummen i de flesta svenska tidningar... Men alltså, gå och se!

Emma sa...

Förresten, Lullo: Förhoppningsvis snart! Den där jäkla boken kommer att bli min död, jag förstår inte när jag ska hinna! På semestern kanske...

Unknown sa...

Extra bränsle till mina spådomar alltså, ska bli riktigt roligt att se den rullen.

Anonym sa...

kul inlägg:)

Pierre sa...

Den var störtskön. Jag tror det kom lite kiss i brallan efter att jag sett den.

Anonym sa...

Kan bara hålla med dig Emma! hur grym som helst. Detta är äkta "Sommar action underhållning!" Härligt att vet att någon som kan sånt här gillar den & tar den för vad den är. Äkta underhållning från Hollywood!

TotalFilm.se