fredag, juni 29, 2007

lite bilder på min coola mamma och pappa från det glada 60-talet

Mamma träffade nyligen en gammal bästis och plåtade av några av bilderna hon tagit på mamma och min engelska pappa (jag har två, en svensk och en engelsk) på 60 talet. Min pappa är han med den stora näsan, britpopbrillorna och en kropp lika vit som sanden han ligger på. Min mamma är den skitsnygga och vid tillfället förmodligen mycket svåra och Baez-lyssnande gitarrspelerskan ("som kunde tala med hästar" tänkte jag lägga till, men det kändes i efterhand som en usel bildtext modell svensk filmtidning).

--

Haha, precis när jag skrev rubriken började Jessika Gedin prata på radion om sin coola mamma.

Missa inte fantastiska Jessika Gedins sommarprat! Hon är så bra! Jag blir helt lycklig av att lyssna på/läsa en så engagerad och inspirerande kulturjournalist som läser med hjärtat. Det finns så ont om sådana i det här landet.

--

Hon pratar bland mycket annat om sin första dikt. Här är min:

Himlen är blå.
Gräset är grönt.
Mitt hjärta bankar och vi springer mot fyren.

Jag var kanske fem år. Jag vet inte riktigt var den kom från, men den är ganska fin och jag skrev den i en liten självtillverkad bok bestående av ihopvikta papper ihopbundna med röda bastsnören.

--

As of now har jag semester från dvoted. Mina frilansuppdrag har jag inte semester från, men de går ju att planera så att man får lite helledigt ändå. Att skriva är ju trots allt knappt något jobb, det är det roligaste jag vet, och skriva kan man ju dessutom göra utomhus. Mitt jobb är helt klart min absolut största lyx.

Trevlig helg! Och trevlig semester för dem som har lyxen att ha sådana!

7 kommentarer:

Trampe sa...

Minns jag fel, eller hade inte din mamma jammat med Simon & Garfunkel?

gudmundson sa...

Wow!

Nu vill jag se hur hon ser ut idag.

Anonym sa...

Dina föräldrar ser myspysiga ut, älskar att titta på gamla bilder av mina föräldrar. Varför blir de mer mänskliga ju yngre de är på bilderna? Kul att jag hittat hit (av en ren slump) gillade dina kommentarer på TV, you go girl! Jag är själv ett filmfreak, kanske det märks i min konst, kolla om du vill: http://www.mia-makila.com

Ha så bäst Emma!

Mia

Magnus Tannergren sa...

Och den här veckan tar min semester slut.... Suck!

Glöm inte vad jag bett dig om Emma!

TeachMom sa...

Snygga kort. Det är rätt kul att se gamla bilder på föräldrar & sånt. Det är dock fortfarande *inte* kul att se bilder på sig själv från typ 80-90-tal. Förhoppningsvis kommer ens eventuella barn att tycka samma sak om X år...

Ha en skön semester! Själv börjar jag min nästa vecka.

Emma sa...

Trampe: Jammat med tror jag inte, men hängt med backstage in a non-groupie kind of way. Minns faktiskt inte hur det var. Måste dubbelkolla. Jag vet däremot helt säkert att Eric Anderson spelat gitarr för henne i en charmoffensiv i gryningen i någon London-park. :)

Gudmundson: Haha, det ska jag hälsa henne! Hon är fortfarande drop dead gorgeous, ska se vad jag kan skramla fram för bilder.

Mia: Tack för komplimangen & jag ska kolla in din sida!

Riotbrain: Stackare! Och, promise!

teachgirl: jag tycker knappt det är kul att kolla på bilder på mig själv från igår heller. :)

Anonym sa...

Cool mamma.