torsdag, augusti 11, 2011

Långbro sjukhus

Dagens upptäckt: jag bor tydligen på promenadavstånd till Långbro sjukhus! Vill dit och ta bilder, nu genast. Hittade också denna fantastiska källa till information om sjukhuset och sjukhusets historia. Visste du till exempel att Hermann Göring varit inlagd där?

6 kommentarer:

catherine sa...

det är ju numera ombyggt till bostäder och folkhögskola. Långbro värdshus ligger också där i vad jag tror är en gammal läkarvilla (jättegod mat för övrigt).En jättefin park är det också och om man anstränger sig kan man känna lite historiska vingslag.... typ


http://neurotisk.blogspot.com/search?q=l%C3%A5ngbro

Emma sa...

Oooh, jag som kände historiens vingslag bara av att promenera förbi skylten där det stod att man var i närheten av själva Långbro-området! Så SPÄNNANDE!

Petnoga sa...

Stora Kvinns är ombyggt till bostäder, Stora Mans innehöll fram till 2007 en folkhögskola och en särskola. Nu står det så gott som tomt igen. Jag gick en kort kurs på folkhögskolan 2005 och då fick vi tillgång till källaren för en kortfilmsinspelning. Där nere hade tiden stått still och man ville helst inte att låset till hissen (man var tvungen att åka) skulle gå i baklås. Det finns även ett utrymme högst upp på vinden (där det stora fönstret är) som är ruggigt. En hel del filmer har spelats in på Långbro och man förstår varför platsen har valts, den obehagliga historien sitter kvar i väggarna.

Även i nutid har kusliga saker hänt där, "Villa 39" är huset där mäklarna sitter:
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9912/16/elisabeth.html

Emma sa...

Jag kan verkligen tänka mig att det sitter en hel del otäckt i väggarna. Tack för länken, vilken frutansvärd historia! Min man har för sig att han sett en film om samma fall, måste kolla upp vad det kan vara.

LisaFW sa...

Jag bor i Herrängen, nära Långbro! Mejla om du vill luncha/fika. Lisasnabelataffelpunktse

Emma sa...

Vore hemskt trevligt! Mailar.