måndag, augusti 29, 2011

kulturlogg v. 34

City Boy: My life in New York during the 1960s and 70s Gav 60- och 70-talsvardagskött på faktabenen jag fick med mig från Out of the past: Gay and lesbian history from 1869 to the present-läsandet. Plus, blev lite kär i Edmund White under läsningen, han verkar så sympatisk, och rolig och generös. Mot slutet av boken blev han tyvärr en dålig kombo av lat, skvallrig och kattig och rabblar mest namn. Men, mycket läsvärd! Sugen på att läsa mer av honom, både fiktion och biografi.

Senna Bra! Och sorglig, förstås. Finns i en videobutik nära dig.

Edie & Thea - a very long engagement Så väldigt, väldigt fin! Finns att se här. Men hur blev den svenska titeln Homosexuella eleganter i New York?! De är visserligen mycket eleganta, men det är knappast poängen.

Another Woman Fin! Med tanke på hur kvinnorollerna sett ut i Woody Allens senaste filmer är det snudd på obegripligt att han en gång kunnat göra sådana här.

The Fighter Kan inte för mitt liv begripa vad människor ser/har sett i den? Christian Bale gör ju en gubbe? Det är ju en... dålig komedi? Nä, se, eller se om Rocky II istället. Den tyckte jag så här om efter att ha sett den för första gången häromåret.

8 kommentarer:

johannes pinter sa...

The Fighter - Hoyte van Hoytemas bilder kanske? :) I övrigt kan jag förstå inpasset.

Emma sa...

Fast bilderna var ju så... o-Hoytiga? Kändes inte som om han fått tillräckligt fria händer.

Nekromanen sa...

Kan på sätt och vis hålla med dig om The Fighter. Har haft svårt att sätta fingret på det, men det är inte bara Christian Bale (jag tycker han är bra, även om han spelar gubbe), det är ngt med den där knarkarkvarten som känns lite grann som ett tillhåll för busungar. Men annars gillade jag det lyckliga slutet och hela familjesituationen. Har du förresten sett Christian Bale's bästa film någonsin: Harsh Times?

Emma sa...

Ja! Knarkarkvart för busungar, och systrarna kändes tagna ur någon Adam Sandler-komedi.

Nej, har inte sett den, tack för tips!

Julia sa...

Du måste se Catfish om du inte redan gjort det!

Emma sa...

Tack för tips! Fler som tipsat om den, men jag har ännu inte kommit till skott, tyvärr.

Ryderup sa...

Jag såg den igår och tyckte att den saknade "punch" (hah...). Det fanns ingen spänning alls i vare sig förhållanden eller matcher. Dock tyckte jag Christian Bale spelade bra och knarkat charmigt och var något att hålla ögonen på filmen genom. Men allt som allt tänkte man vad den hade för existensberättigande i en värld där Rocky (med utvalada uppföljare) gör allt så mycket bättre.

Emma sa...

Hehe! Nä, mer punschig än med punch.