onsdag, september 02, 2009

från det ena till det andra

Rent filmmässigt har september så här långt varit... eklektiskt. Började gårdagen med Bruckheimer-boostad marsvinsaction i 3D, följde upp med Before Stonewall, sex stycken av Dirty Diaries-filmerna och Hjältarna från Telemarken. Avslutade dagen med Paper Moon. Idag började jag med Gamer, såg om Alexander Felsings kortfilm Barnatro och följde upp med Role Models och de sex resterande Dirty Diaries-filmerna. Däremellan hann jag med recensioner, krönikor och en hel del jobb. Och att vara komatostrött och fullständigt renons på tankar.

12 kommentarer:

Leo sa...

var det nån av dem nåt å ha? Den där Bruckheimer syns inte hans namn på väldigt mkt ny för tiden, åtminstone i tv-världen?

Anonym sa...

"Dirty Diaries, vad kan det vara", tänkte jag och googlade. Det skulle jag inte ha gjort... Eller om man säger såhär, det var tur att jag var hemma när jag gick in på hemsidan. Generad i vilket falll blev jag.

Emma sa...

Leo: Jo, Bruckheimer har sina små fingrar lite överallt. G-force var helt ok, men jag gissar att man måste vara på marvsvinsactionhumör och inte vara på sitt allra mest cyniska humör. Before stonewall var intressant, Dirty Diaries var väl kanske inte så porr-iga som konst-iga, Hjältarna från Telemarken var sådär, Paper Moon och Role Models var charmiga och söta. Typ så.

Brooks: Aj då. :)

Leo sa...

Aha får kolla in nån av dem nån gång, Fast marsvin har jag aldrig tyckt om förstås. Jag såg precis Franklyn, var lite knepig tills man listade ut storyn, då var den inte lika kul längre:(

Btw det går inte att rätta till sin kommentar efter man postat den va? såg att jag både skriver å stavar fel, att man aldrig får pli på tangentbordskrivandet, ung som man ändå är

Anonym sa...

OK riktigt så pryd är jag nog inte, men om man säger såhär: Jag fattade inte att det var pornografi. Jag trodde var någon sorts amerikansk High School-serie.

Emma sa...

Leo: Vad är Franklyn för något? En till marvinsfilm? Och nej, man kan nog inte ändra i sin kommentar, men man kan ta bort den och skrive en ny, som är bättre korrläst om man vill. :)

Brooks: Haha.

Leo sa...

Hehe nej det var inga marsvin i Franklyn, är Gerald McMorrow som gjort den, det var hans långfilmsdebut tydligen, han har gjort nån kort film med titeln Thespian X innan. Eva Green och Ryan Phillipe och Bernard Hill har huvudrollerna. Den var sevärd iaf även om den lämnade lite att önska.

Emma sa...

Ahh, ok, Får kolla in den!

Tobias sa...

Ååååh, Hjältarna från telemarken är ju en jättespännande gammal film, Kirk Douglas å allt! Samma klass som Örnnästet tycker jag. Fast den kanske du inte är jätteförtjust i heller?

Emma sa...

Nja, jag är nog inte ett riktigt övertygat Örnnästet-fan heller. Men jag kanske måste prova igen.

Dennis sa...

Jag såg om Örnnästet för ett par år sedan, och blev gruvligt besviken. Den var inte alls så bra som jag ville minnas. (Att jag var typ 13 när jag såg den första gången kanske har något med saken att göra.)

Emma sa...

Jo, jag har stött på en hel del människor som har lite för positiva minnen av just Örnnästet... Själv såg jag den inte när jag var liten utan långt senare.