måndag, september 14, 2009

Dirty Diaries igen

Skrev ett inlägg om Dirty Diaries på Weird Science. I stundens hetta blev det en fånig göteborgsk rubrik. Men äh, det är så trist att det alltid blir så allvarligt när man pratar feminism och porr.

7 kommentarer:

Brooks sa...

Bodycontact var rätt så rolig.

Jag märkte på mig själv att mitt förhållningssätt till filmerna var ett helt annat bara för att samlingen har stämpeln feministisk porr. Redan från början förväntas man liksom analysera istället för att ja se på det som pornografi.

Hjälp, nu har jag kommenterat två inlägg i rad på en blogg. Dags att skaffa sig ett liv eller engagera sig litet i det man redan har.

Emma sa...

Ja, Body contact var lite rolig och obehaglig porr-The Office.

Håller helt med dig, man kodas väldigt mycket av hur filmerna paketerats, och tolkar/upplever filmerna därefter. Känns ganska kontraproduktivt. De skulle varit ballsy och bara kallat det "porr". Eller gjort som Destricted-samlingen och kallat det kortfilmer som undersöker gränslandet mellan porr, explicit sex och konst.

Tomas_Timelock sa...

Fast deras film är väl inte direkt den enda SFI-stöttade film som definerat och positionerat sig i fel genre.

Emma sa...

Nej, det förstås...

Malin sa...

Ni har väl inte missat Conan O'Briens inlägg i debatten om svensk feminsitisk porr?
http://www.youtube.com/watch?v=Buqck2ACHYU

Emma sa...

Oj! Det hade jag inte sett, tusen tack för tipset! Det var ju en ganska fånig och väldigt... dumamerikansk take, men ändå.

Malin sa...

Varsågod :)
Ja den är verkligen fånig! Men intressant att ryktet har spridit sig hela vägen över Atlanten.