måndag, september 14, 2009

Åke Green, homofilm och tidens ände

Efter att i sista minuten ha läst ett tips på Rogers återuppståndna blogg knäppte jag på teven och fick se Gustaf Hammarsten, Robert Aschberg och Åke Green prata "homofilm" i Aschberg. Den överhängande känslan just nu, så här några minuter efteråt: vill diska ögon och örongångar med Aceton.

5 kommentarer:

Brooks sa...

Det finns nästan än värre saker, som till exempel att alla 80-talslegender dör som flugor. :(

Emma sa...

Jo, de har varit ett par stycken nu...

Mattias S sa...

Gud vilken dålig "debatt". Jag vet inte vad jag hade väntat mig, men herregud...

Emma sa...

Eller HUR?!

Yngvelli sa...

Är det någon poäng att diskutera med religiösa dogmatiker till att börja med? Oftast är dem så fulla av "Tro" att dem inte vill lyssna på rationalitet.

När jag var 14-15 år gammal hade jag en nära vän som var med i pingstkyrkan (han är nu ateist). Vid ett tillfälle följde jag med honom på ett religions "Diskussion" möte i hans kyrka.
På dessa möten fick jag höra några av de tokigaste saker jag någonsin hört.

Tex påstod dem att "Folkmord var förkastligt, men inte om det var rättfärdigat av Gud" (Gud utför som sagt folkmord lite titt som tätt i bibeln). Så fanns det en hel del "Argument" om varför kreationism var mer rimligt än Darwins evolutionsteori.

På sätt och vis, förtjänar dessa människor lite respekt. De står för vad deras religion säger, till skillnad från många andra kristna som vill få sin religion att vara så politiskt korrekt som möjligt.
De försökte inte heller döma andra som tyckte annorlunda. Men det kändes ändå helt obegripligt, att höra vuxna människor resonera på det viset.