onsdag, augusti 27, 2008

moralpanik, my ass

Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar gör det igen.

13 kommentarer:

eff sa...

Antropolog i kommentarerna där slog huvudet på spiken.

Sen är ju (snällt sagt) styltiga liknelserna som de använt i, vad som nu sägs vara, poetisk anda ungefär lika retoriskt smarta som när man illustrerar avloppsproblem i U-länder genom att bajsa på folk.

eff sa...

de styltiga... Fan.

Emma sa...

Ja, nä, Retorik är inte deras starkaste gren.

Anonym sa...

Jag tycker att det är intressantare att läsa kommentarerna än själva inlägget. Majoriteten av alla positiva sådana är skrivna av misogyna idioter utan någon som helst självinsikt. Man undrar ju om Jessica och Cecilia förstod att det skulle bli såhär eller om de levererat i totalt mörker. Tråkigt att man i fortsättningen kommer att spekulera i vilka människor som tänker på detta sätt när man går med barnen till dagis.

Anonym sa...

Jag skulle mycket gärna förföra Jessica Zandén. För vad gör det att hon är 84 år? Kanske träffar hon redan någon annan lagom gränsöversktridande? Det får jag väl säga är bra isåfall, efter detta tragiska levnadsöde. Vad åsyftas? Kanske vill hon vara ihop med en tjej? Eller kanske ett gift par? (Å andra sidan så tyckte jag faktiskt ett kort ögonblick att jag skymtade Lars Leijonborgs pung där i bakgrunden, så man vet aldrig.)

Anonym sa...

Jag är heterosexuell!

Emma sa...

Magnus: Jo, de verkar ha fått med sig några av de värsta Expressen-kommenteraridioterna till bloggen. Men å andra sidan tycker jag att det ju finns en hel del kloka kommenterare också där i sörjan.

Lars: Du är NÄSTAN lika obegriplig som de två damerna, men mycket, mycket roligare.

Kraxpelax: Vad ska jag göra med den informationen tycker du?

Johan Ahlin sa...

Kul med Newsmillbloggen som tar in ickeskribenter, visst haltar texterna ibland men tanken ar god.
Denna gang ar redaktorsproblemet storre an sjalva sakfragan, manga fattar nog poangen med det forsta inlagget som helt klart ar en fyllegrej. Svaret pa kritiken ar daremot obegripligt och borde korrigerats av redaktor Nilsson.

Helt off topic undrar jag om du eller nan har koll pa en Japansk skracktrilogi som handlar om en konststudent som mordar sin flickvan for att hon inte tycker om hans konst, naturligtvis kommer hon tillbaka for hamnd, sag en del pa kanalen Showtime haromdagen och har inte lyckats fatt reda pa titeln.

halsar Johan

Emma sa...

Jag förstår helt ärligt inte poängen med något av deras två debattinlägg.

Angående filmerna. Hmm. Vad kan det vara? Inget jag sett i alla fall. Kan det vara Shutter? Det är visserligen inte en trilogi vad jag vet och motivet är inte att flickvännen inte gillar hans konst - men är det närmaste jag kan komma på på rak arm. Killen är fotograf.

Anonym sa...

Snarare töntpanik... sådär ni vet "säg inte mer det är så genant".

Jag tänkte på om det där med 30-åriga pappor som skakar sina babysar är ett Stockholmsfenomen?
Här nere i södern bär dem de bara helt normalt (?)

Emma sa...

De där skakningarna kanske är ett kosmiskt fenomen? Just kring Zandén/Gyllenhammar?

Anonym sa...

Igår blev jag plötsligt helt livrädd. Tänk om de blir inbjudna till de så kallade tv-sofforna nu? Idag blev jag ännu mer livrädd. Hoa-Hoa har gett sig in i leken ... Tänk om HAN ska sitta i tv-soffor. Mamma.

Emma sa...

Nu har jag inte sett det själv, men jag tyckte jag läste någonstans att de redan intagit tevesofforna? Men ja, bara det faktum att deras "text" om deras egna önskningar på något sätt utvecklats till en "debatt" om manligt/kvinnligt år 2008 är ju hyfsat skrämmande.