tisdag, augusti 05, 2008

I morgon: off to Locarno. Just nu: stress
Mitt sommarlov i räserfart: Medan den svenska sommarhimlen öst regn över mig - det verkar som om alla andra fått sol på sig hela semestern utom just jag - har jag läst bara sex böcker. En (Revolutionary road) var helt fantastisk, men gravt ångestframkallande, Dorian Grays porträtt var också fantastisk, de infogade recensionerna från när det begav sig 1890 var däremot hyfsat deprimerande. Snuff, Slam, En serietecknares dagbok och Gör vad du vill var alla läsvärda. 35 filmer blev också sedda, varav kanske fyra kortfilmer. Across the universe och Even dwarfs started small gjorde störst intryck, Air guitar nation fick mig att börja böla över ett luftgitarrsolo (jag trodde att jag nått gråtbotten redan, men tydligen inte) och så var det trevligt att se om Flicka och hyacinter, Fear and loathing in Las Vegas och His girl Friday. Vad mer? Jag utvecklade ett kraftigt behov av att rita i målarböcker (hittade en bok med mandalas för barn från sex år och uppåt, kvinnan i kassan frågade om hon skulle slå in den, jag sa nej, det är jag som ska måla i den, sen rodnade jag tror jag), var i Paris och drällde, och min mamma sa apropå ett lila linne jag hade på mig När åren börjar ila, bär man lila. Typ så. Jo, och så har jag organiserat garderoben och skaffat en jävla massa lådor i olika storlekar på IKEA för förvaring, och fixat lampor till de där tre ställena där det har hängt nakna sladdar ner ur taket sedan jag flyttade in för sju år sen. Nystartsförsöksvarning alltså.

--

Nu: skriva färdigt en krönika, packa, färga håret. I morgon, resa tidigt, tidigt till filmfestivalen i Locarno. Där bland andra Chuck Palahnuik och Christine Vachon kommer att befinna sig, och jag kommer att se filmatiseringen av Choke och Brideshead revisited tillsammans med 8000 andra på något som verkar vara Europas största utomhusbioduk placerad på vad som verkar vara ett fantastisk torg. Plus 18 tävlingsfilmer gjorda av regissörer jag i de allra flesta fall aldrig hört talas om. De andra som är medlemmar i juryn är bland annat filmkritiker med bakgrund som professorer i humaniora och filosofi. Bring in the Swedish clown! Vänta, sa jag att det enligt vädermänniskorna ska vara minst 20 grader och som mest 31 där och att det är 0% risk för regn? Hejhej!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men fetast är ändå The Destroyer: http://www.youtube.com/watch?v=xL18za_hD-o

Emma sa...

Lämnar lite fotspår bara :)

Anonym sa...

Läste den engelska utgåvan av Dorian Garys porträtt på semestern och boken höjdes ytterligare, även om den översatta versioner inte går av för hackor.

Emma sa...

Anders A: C Diddy sopar ju banan med The Destroyer! Tss.

Emma: Trampa på.

m: Jag har på något sätt levt i tron att Wilde var en citatmaskin som kläckte ur sig aforismer för jämnan. Tji fick jag, hans samlade verk är nu betsällda så att jag kan åtgärda hålet i min allmänbildning. Eller ja, ett av hålen i min allmänbildning.

Jag tycker i de flesta fall riktigt, riktigt illa om att läsa översättningar från engelska - men då är jag å andra sidan halvengelsk. Vet du förresten om att boken ska filmatiseras? Prins Caspian of Narnia-fame ska spela Dorian.