lördag, augusti 30, 2008

Easter parade

Läste ut Richard Yates Easter parade sent igår kväll. Att få hjärtat fullständigt utslitet ur kroppen strax innan sänggående är inte att rekommendera. Känslan jag hade när jag slog ihop boken är jämförbar med den jag hade när jag glömde andas under Fritt fall på Grönan och det blev någon form av baksugsvakuum i lungorna. Helt fantastisk läsning hursomhelst. Precis som hans Revolutionary road. Nu, A special providence.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Off Topic: Kan man inte skriva amatörböcker och sånt som man hittar på och så skickar man dem till Emma för att få dem resjensjerade, så kan man skriva resjensjounen på baksidan av boken sen. Det är bara roligt om det blir dåliga omdömen, för att att inte säga mycket roligare.

Martin sa...

Du har en till bra upplevelse framför dig. Sen skulle jag rekommendera Cold Spring Harbor.

Emma sa...

Martin: Vad härligt! Nästan alla hans böcker är införköpta och ligger redan och väntar på mig i bokhyllan, ska försöka läsa dem någotsånär i kronologisk ordning. Har du någon personlig favorit?

Martin sa...

Easter Parade är nog min favorit men alla jag läst är bra. Däremot har jag haft lite svårt med novellerna. Fast det beror nog mest på att Collected Stories är så otymplig att ta med sig och lite för tung för att läsa liggandes på rygg.

Emma sa...

Easter Parade känns förstås hyfsat svårslagen.

David sa...

Var ar Alicia Lundberg nar hjartat skaver mot sangkanten?

Emma sa...

Själv har jag alltid tänkt att Harry Dean Stanton vore bra i sådana lägen.

Anonym sa...

jag började läsa på denna igår. spännande!

Emma sa...

Enjoy! Den är riktigt bra. Jag hinner bara läsa när jag sitter på tåg, tub eller bussen - men igår kom jag äntligen in ordentligt i A special providence. Också väldigt bra!