lördag, mars 01, 2008

Vantage Point - eller Biovett del 23

Om du går och ser en film vars hela koncept går ut på att visa samma händelseförlopp och samma 23 minuter om och om igen utifrån olika människors perspektiv, uttryck inte högt din förvåning och/eller irritation varje gång filmen börjar om från samma ställe. Det får dina medbesökare att helt tappa tron på mänskligheten.

(Vantage Point var för övrigt en perfekt lördagsfilm.)

9 kommentarer:

Andreas sa...

Fun at the movies, I take it?

Hahahahaha!

(Kan såna personer runtom på landets biografer vara orsaken till att DVD-försäljningen går så bra som den gör, månne?)

Anonym sa...

Åh, åh, åh. Jag kan inte nog uttrycka min lättnad (delad pina är hälften så stor pina, eller vad man säger). På visningen jag var på utvecklades publikens reaktioner till skrattsalvor så fort filmen "började om", och såklart hade jag lyckats sätta mig bakom det par (ett par som för övrigt inte hade några problem med att STÄLLA SIG UPP och prata i telefon under pågående visning) som tog det på sitt ansvar att stå för "the comic relief", och typ kommer med tydliga och högljudda kommentarer som "What kinda fucking movie IS this??!" vid varje nollställning. Liksom, vi vet typ hur många huvudkaraktärer filmen har, vi vet att den verkar börja om från olika karaktärers synvinkel... GET WITH THE PROGRAM!

Anonym sa...

Du har alltså tro på mänskligheten kvar? (Eller hade strax innan visningen...)

Emma sa...

Andreas: Det kan vara en MYCKET stor anledning. Människor på bio är inte riktigt KLOKA! Igår på visningen var det förutom dessa puckon också ett gäng som pratade högre än normal samtalston genom exakt hela filmen.

Josefine: Ja, faktiskt. GET WITH THE PROGRAM PEOPLE! (Och, jag är så svårt avundsjuk att du är på KIller films just nu!)

Julia: Tron på mänskligheten kommer och går tror jag.

Anonym sa...

Hahaha, varför är det ingen som filmatiserat dina biovettsinlägg?
Tänk att köra såna innan varje biofilm, bara för att påminna folk om att det är flera i salongen! =)
Klockrent Emma!

Keep it up!

Anonym sa...

jp's idé är ju fantastisk; meta om biobesökare vars fasoner i salongen för handlingen framåt samtidigt som den vävs ihop med filmen som visas på duken. det kan antingen bli en kortfilmskavalkad à la coffee and cigarettes eller en mer komlicerad historia typ sliding doors (jaja, kom inte på nån annan parallellhistoria).

har du funderat på att göra egen film emma? du kanske redan gör det, jag har inte koll.

Jakopp sa...

Jag skulle snarare säga att; Om du går och ser en film vars hela koncept går ut på att visa samma händelseförlopp och samma 23 minuter om och om igen utifrån olika människors perspektiv, (utan att detta ger handlingen nya dimensioner), för att sen sammanfatta det hela som "en perfekt lördagsfilm", så har man helt missat modern dans på temat Vatten under Melodifestivalkvalet eller helt enkelt druckit löjliga mängder av lådvin.

Emma sa...

JP & Christina: Tror att ni kanske skulle gilla Lars von Triers kortfilm Profession (tror jag att den heter i alla fall) där han brutalt hamrar ihjäl en kile som sitter och pratar under visningen av von Triers senaste långfilm. Lite meta så där.

Till Christina: Jag har varit regiass på två långfilmer, vet inte riktigt om det är något jag skulle vara bra på om jag provade igen...

Jakopp: Eller så har man kanske olika smak bara? ;)

Anonym sa...

Hahaha, den ska jag frösöka få tag på! Profession sa du... *antecknar* =)