måndag, mars 03, 2008

Diana+


Ahhhh, jag har köpt en ny kamera och vill ut och leka nu genast! Tons of fun för 400 spänn! (Av bara farten började jag bläddra bland kontaktkartorna med bilder jag tagit med min ännu plastigare Holga - och de var inte så pjåkiga som jag mindes dem. Yay! Bilden ovan har jag dock stulit från Lomos galleri.)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt. Jag vill se dina holgabilder. Jag har också en Lomo eller två och en Holga. Iövrigt så är jag med i en lomobok som säljs med Lomo Supersampler Dalek-kameran. Den ger flera blider på en bild. Dock så är Holga med vänddia ganska dyrt, men ganska kul. Din man Martin är iövrigt expert på vänddia i filmsammanhang har jag märkt i en forumdiskussion. Om du går in på http://www.lomohomes.com/lassefilm så tror jag mitt gamla lomogalleri kommer fram där, men det vetefan.

PS. Nu en liten filmfråga till dig: Räknas Grandiosa Power Pan finns i fysen som att man har sett en kortfilm typ? DS

Anonym sa...

Hello Lomo. Avundsjuk!

(Jag har också en fyrbilds-Lomo som jag aldrig riktigt känner att jag har anledning att använda.)

Dan (gearhead) sa...

Aha...en Oldsmobile från -55....
*stödmedlem i svenska carspotters*

Anonym sa...

Oh. Det blir tragist när man är för fattig för att fota med sin holga. men jag funderar på en sådan där ombyggnation för 35 mm som de tipsar om när man köper de nyare modellerna.. det verkar ballt. vad är det för kamera du köpt?

Anonym sa...

Vill inte svara för Emma, men följ länken, det är en Diana. (Nu är den på igen, "Grandiosa Power Pan finns i fysen").

Johan Ahlin sa...

Är bruksanvisningen på Klingonska?

Emma sa...

Lars: Snygga bilder! Martin sa faktiskt att du var en Lomo-man häromdagen. Själv har jag också en Fisheye-Lomo, en Supersampler och en som tar fyra liggande bilder. MInns inte vad den heter just nu. Inte för att jag vet riktigt hur de funkar eler vad de är bäst på - det är bara kul att leka. Och som svar på din sista fråga; njä.

Julia: Köp en av mellanformatskamerorna! Sjukt billigt, och sjukt snygga slumpbilder. :)

Dan: haha! I Lars bildgalleri fanns för övrigt en väldigt snygg bild på en T-ford.

jennu: Hmm, jag funderade på att såga sönder min Holga, eller vad det nu var man skulle göra för att byta format på bilderna, men gjorde det aldrig... Och kameran jag köpt var alltså en Diana+. Följ länken för mer info.

Johan: Höhö.

Anonym sa...

Tack Emma. Din man gillade visst inte lomoobjektiven han jobbade med under Frostbiten. Så fy skäms på honom :).

Jennu, kolla här
http://shop.lomography.com/holga-backup/35.html

Anonym sa...

ok ok ok! men vad är skillnaden mellan denna och holgan? jag är personligen mycket förtjust i min holgas fyrfärgsblixt, filter och konstiga manicker med kalejdoskopiska effekter! + att man kan välja manuel slutartid och får ställa in avstånd efter symbolerna: en person / flera personer /ett berg (och ha en knapp för om det är soligt eller molnigt!).. vad är diana+s förtjänster?

Space babe sa...

Ursäkta en okunnigs fråga, men är detta en digitalkamera? Om ej, är det inte jobbigt att behöva fota av/skanna bilden (gissar att det kan va polaroid) för att kunna blogga dem?

Anonym sa...

Holga och Diana (+ och andra Diana-kameror) kör med 120-film, mycket analogt. Ingen förhandsvisning här inte! Holgan ger något större bilder, förutsatt att man använder den större masken eller ingen alls; Dianan ger mindre bildyta med å andra sidan vackra svarta ramar omkring. Vinjetteringen skiljer också mellan de två. Likaså ljusläckage, vilket man får räkna med på bägge (svart eltejp runt om vitala delar rekommenderas). Bägge går att modifiera så att de tar 35-millimetersfilm, till Holgan finns dessutom ett par olika Polaroidbakstycken. Holgan är riktigt lätt att 35-modifiera, för övrigt, och det lustiga blir då att bildytan sträcker sig ända in över perforeringen.

Anonym sa...

Tillägg: skillnaden mellan Holgan och Dianan … tja, Dianan är något fragilare, och lär inte hålla lika länge som Holgan. En inte oviktig skillnad. Dianan är dessutom ett rent helvete att ladda film i, riktigt knivig. Men en stor fördel med Dianan (+-varianten som säljs nu) är att man kan köra hålkamera på den, bara att skruva loss överdelen på objektivet och köra loss med långa exponeringar. Rätt kul, och man kan få spektakulära resultat.

Emma sa...

Analog: Tack för mycket klokare svar än vad jag hade kunnat ge.

Space babe: Det är analoga kameror, men jag bad om att få inscannade bilderna på en cd från Odenlab. Jag har ingen scanner själv, men det finns tydligen sådana som kostar runt 2000 - vilket eventuellt skulle bli en billigare investering i långa loppet.

Anonym sa...

Heej! :) undrar vart du köpte din diana+ ? Jag vill så gärna ha en, men hittar ingen stans att köpa den :/ mejla gärna svaret till andreahwarnblom_@hotmail.com :)