tisdag, mars 25, 2008

Glad postpåskvecka!

Det var meningen att jag åtminstone skulle postat en bild på ett (av mig mycket fint) målat ägg eller två och önskat er en glad påsk, men jag låg så långt nersjunken i en bokläsarsoffa på sydligare breddgrader att det helt kom bort. Såg inte en enda film, klämde istället Dermaphoria (småputtrig LA-noir/drug binge/minnesförlust/flashback-historia som inköptes för att det fanns en blurb om att Palahniuk gillade den på omslaget - men den var långt ifrån Palahniuk-klass), The Rum Diary (helt fantastisk! se nedan), Doppler (fin och rolig) och började på Bergsprängardottern som exploderade.

--

Ett litet småmagiskt smakprov ur The Rum Diary (som jag av rent skrattmässiga skäl är glad att jag inte läste på offentlig plats):

Those were the good mornings, when the sun was hot and the air was quick and promising, when the Real Business seemed right on the verge of happening and I felt that if I went just a little faster I might overtake that bright and fleeting thing that was always just ahead.


--

Kan förresten också rekommendera filmen Flood, en för det mesta fullt fungerande fattigmanskombo av Day after tomorrow och SOS Poseidon.

--

Påskhelgens roligaste sökord: där låg jag naken å väntade på jag skulle bli knullad
Påskhelgens mest otäcka: helena bergström porn

10 kommentarer:

Conan sa...

Nej, Dermaphoria är tyvärr ingen höjdare men missa inte Clevengers första bok, The Contortionist's Handbook, där kan man verkligen snacka Palahniuk-klass. Den är otroligt bra, lätt en av de bästa böcker jag läst de senaste åren!

Emma sa...

Tack för tipset, den har man ju blivit lite sugen på!

Anonym sa...

Kan du inte avslöja lite om drömfabriken?

Anonym sa...

Kan du inte avslöja lite om drömfabriken?

Exakt. När?

Urologen sa...

Jag säger som Conan - "Contortionist handbook" - lätt en av de bästa böcker som skrivits de senaste ...hmhm åren. Lätt.

Anonym sa...

Är det Flood som faktiskt utspelar sig i en annan stad/värdsdel än New York/Usa? För sånt är jag för.

p. sa...

måste bara instämma i hyllningskören för contortionists handbook -- den är väldigt, väldigt bra. mycket bättre än dermaphoria

Emma sa...

Anonym 1 + 2: Idag gick vi ut med att Oscarsbelönade Per Hallberg kommer dit. Hur tufft är inte DET?!

Julia:

Max & p: Den är uppskriven i den snabbt växande borde-absolut-läsa-listan.

Julia: Yup.

Anonym sa...

The Rum Diary är superfin, du vet inte vad som egentlige händer med filmatiseringen? Den har skjutits fram två, tre gånger nu på Imdb tror jag. Leo DiCaprio skulle spela huvudrollen var det snack om, bla bla. Men boken lär ju vara finast i slutändan. Refuserad blev den, många gånger - ha!

Emma sa...

Förra sommaren sas de att den var på g igen, nu med Johnny Depp i huvudrollen. Yay!