tisdag, mars 18, 2008

Drömfabriken

En riktigt tung gäst blev klar till Drömfabriken igår. Wo-hoo! Nu kan man anmäla sig!

--

Sen i söndags har jag klurat på ett inlägg om hur fantastiskt missförstådd The Invasion är. Den var ju riktigt bra! Nu har jag tyvärr inte riktigt tid för något annat än versionen for dummies: Det är inte alls så att filmen babblar om en massa samtida problem - som t ex Irak, Darfur, bristen på billigare AIDS-medicin - utan att ha något att säga. Den är ju fullständigt glasklar: När aliensarna tar över jorden blir det världsfred, billigare AIDS-medicin får börja säljas i tredje världen blablabla, för det finns inte längre Någon Annan. Alla är Ett. Och, det vore ju toppen om aliensarna bara hade några känslor. Kontentan av filmen är inte alls - som många skrivit - ryssens kommentar om vad som gör människan omänsklig/mänsklig utan Nicole Kidmans mothugg som går ut på att hon som postmodern feminist benhårt tror på världen och människans möjlighet till förändring... Äsch, ni måste se den.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är det tunga gästen? Vem vem vem? :)

Anonym sa...

Så fort du uttalar dig vare sig positivt eller negativt om en ny film så har jag några veckor tidigare hört Mark Kermode säga den exakta motsatsen. Intressant fenomen faktiskt.

Anonym sa...

Hej E. Tag gärna en titt på http://afro101.blogspot.com/

Mary sa...

Bara en kommentar till följande mening:

"Nicole Kidmans mothugg som går ut på att hon som postmodern feminist benhårt tror på världen och människans möjlighet till förändring..."

Problemet är ju här att postmodernisterna inte alls tror på att det faktiskt finns en värld där ute. Inte heller tror de på framsteg och förändring, dvs det som utmärker det moderna projektet, utan allt är fragmentering och tolkning och representationer av en verklighet som inte existerar.
Nu har jag inte sett filmen, så kanske är det bidragande till min förvirring här. Men utveckla gärna resonemanget.

Anonym sa...

postmodern feminist, inte postmodernist. läs igen och radera din tidigare kommentar.

Mary sa...

Sant, jag läste slarvigt, jag skyller på en tidig morgon och att jag har förirrat mig alltför långt in i social theory-träsket. My bad. Apologies.

Anonym sa...

Får man en inbjudning till drömfabriken om man har en film som ska visas där? Kortfilm alltså... Har du sett några av kortfilmerna som ska visas där?

Quaddo sa...

Hmm, förväntade mig att få se ett inlägg om Anthony Minghella....men icke....

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7302841.stm

Emma sa...

Anonym: My lips are sealed tills nästa vecka. :)

laurence: Har inte hunnit kolla in vad han sagt om The Invasion, men blev förstås rysligt nyfiken nu.

Anonym 2: Will do, nån gång när jag har mindre att göra och inte sitter med deadlines och stressar till Front 242 till sent på nätterna.

Mary & Magnus: Skönt att ni redde ut det där. Jag är dokumenterat usel på ismer av alla slag.

Mackan: Det tror jag absolu att man får, men ska kolla det med ackrediterings- och budgetansvariga för säkerhets skull. Jag har inte sett alla filmerna som ska visas på Film i hela landet - men några stycken har jag sett när jag varit ute på olika festivaler. Vilken är din film?

Quaddo: Jag kan inte påstå att jag har något att tillföra när det gäller hans bortgång.

Andreas sa...

Såg den oförtjänt hårt sågade "The Invasion" igår och blev följdaktligen positivt överraskad. Jag kan tycka att de politiska blinkningarna i filmen var lite klumpigt tillyxade ibland, men inget som störde.

Jag gillade dock en återgång till originalfilmen manusmässigt, castingen av Kidman och Craig som ser iskalla ut (på ett bra sätt) och utseendet på "förvandlingen"

Och naturligtvis kräkset!

Ibland räcker det att se en film för vad den är: Rysar Sci-Fi.

Skön rulle!

Anonym sa...

Här kan du hitta programmet, kommer inte ihåg exakt var han snackar om Invasion.

http://www.bbc.co.uk/fivelive/entertainment/a2z/rams/theinvasion.ram

Anonym sa...

ville bara önska dig en glad påsk emma :)

/skådis..

Anonym sa...

Nu har jag sett Invasion, den var helt ok, hängde liksom kvar under natten (vilket för mig = bra) men obesvarade frågor är lite retligt: vad hände med t ex snygge-Craigs skottskadade knä och den lille koreanske killens föräldrar, försvann allt som hänt inte bara i minnet utan även i verkligheten? Jag vill ha logik :)

superkryp sa...

Jag gillade den oxå. Inte lika mycket som jag gillade versionen med Donald Sutherland för en massa år sen (skrikscenerna i den är fööör obehagliga = bra)!

Emma sa...

Andreas: Visst var den bra? Jag har dock en hemsk bekänelse: jag har inte sett någon av de andra filmatiseringarna.

laurence: Tack för tipset!

skådis: Detsamma - i efterskott!

Molly: Men vänta nu här, nu vill jag nästan se om den! Har jag hajat allt HELT galet? Försvann allt i minnet? Så uppfattade jag det nog inte alls... Oh no. Måste jag ta på mig dumstrut nu? Någon annan som minns hur det slutade?

Supekryp: Det får bli min läxa att se de andra versionerna också. Nån ordning får det ju vara på filmtittandet! :)

Mr K sa...

-Alltså, det var ju ett tidshopp från att Craig skadades tills man fick se honom igen - det läkte.
-De som drabbades av viruset mindes inte vad som hänt efteråt - inte konstigare än så.
-De Koreanska föräldrarna minns jag inte däremot, de kanske dog i någon scen? Det förtar ju knappast hela fimupplevelsen... ;)