lördag, oktober 20, 2007

varning till alla mammor och pappor out there som tänker ta med sina små telningar på Ratatouille i morgon

Den som går på orginalversionen och sedan simultantolkar för småknatten i normal samtalston och gör fula gester till den som shhhh:ar och ber dig vara tyst förtjänar inte en läsk i knät. Ni förtjänar en pjäxdropkick på näsbenet. Hårt. Av någon mycket, mycket större än jag.

18 kommentarer:

USiT sa...

hehe... jag tycker du skulle kastat dricka på honom, och sagt något som gjorde att han skämdes. Typ: "Här har du för att du inte berätta att du var gift."

Martin Degrell sa...

Av typ undertecknad alltså.

Emma sa...

Jag tänkte något mer i linje med att skicka The Technoviking med entourage på honom. Se här, om ni skulle missat:

http://youtube.com/watch?v=DqaW15tnbcw

Anonym sa...

tack

superkryp sa...

När den finns dubbad! Det är tokigt...

TeachMom sa...

Ja, varför ska det annars finnas dubbade versioner?

eff sa...

BIOCHOCKEN. TV-stjärna misshandlade småbarnsföräldrar. "Hon var helt galen" uppger vittnen.

Etc.

Minns George Costanza i The Opposite: "Shut your traps and stop kicking the seats! We're trying to watch the movie! And if I have to tell you again, we're gonna take it outside and I'm gonna show you what it's like! You understand me? Now, shut your mouths or I'll shut'em for ya, and if you think I'm kidding, just try me. Try me. Because I would love it!"

Anonym sa...

Jag sa bara det viktigaste till småknatten, typ plot points och liknande. Dessutom så satt du ju inte så nära, Emma.

Emma sa...

superkryp & teachgirl: Visst ÄR det helt efterblivet?! Min gissning är också att hur usel den svenska dubbningen än är, lär den vara oändligt mycket bättre än den här idiotpappans simultantolkning.

Eff: TV-stjärnan VAR galen. Och MYCKET nära att göra en George Costanza.

Lars: Alltså, den här pappan simultantolkadde allt, även sånt en blind och döv hade hängt med på utan problem.

Anonym sa...

Åh fy fan! När jag gick på Narnia så var det någon som gjorde så. Fruktansvärt att hela tiden höra ett svenskt eko på allt som sägs.

Total respektlöshet.

Tomas sa...

Jag skulle kunna tänka mig att ge en lavett eller två till alla recensenter som har skrivit upp denna generiska pixeldynga. Worst. Movie. Ever.

Vi försökte på gå getto-bio i Oakland i våras. Vacancy var det meningen att vi skulle se. Vi var ensamma på biografen tills förtexterna hade rullat klart då droppade det in 30 pers med pågående mobilsamtal, gråtande spädbarn och knastrande chipspåsar. Folk började liksom mingla mellan raderna och det fåtal som kollade på filmen gav en live action commentary ("don't go in there, HELL NO!") som uteslöt att dialogen ö h t skulle kunna höras. När vi lämnade biografaen efter en kvart satt kassörskan vant och delade ut refunds till alla idioter som inte fattat att det var helt omöjligt att gå på bio en söndag i detta shoppingcentrum om man inte tillhörde stammispossen.

Det satte alla mina svenska horrorupplevelser i perspektiv.

Anonym sa...

Du får gärna uppmuntra småbarnsföräldrar att lära sina barn att man slänger sin överblivna läsk och popcorn i närmsta papperskorg på vägen ut. Vett och etikett borde läras ut innan biografbesök ibland

//en trött maskinist

Anonym sa...

tomas: Underbar historia!

Emma: Mmm, sånt där är det nackskott på. Det lustiga är att när jag var och såg Min granne Totoro på japanska, tillsammans med ett gäng barnfamiljer (där barnen var för små för att kunna läsa textremsan) så var det helt tyst. Undrar varför? Wunderkinds?

Emma sa...

Micke: Så SJUKT respektlöst.

Tomas: Worst Movie Ever? Njä? Jag tror att Wild Hogs numera bär det epitetet i min bok. Och på tal om dåliga bögskämt och John Travolta i mc-ställ ska vi visst sitta i samma jury? Yay!

Daniel L: Okej, jag tar med mig Techn viking nästa gång och rensar upp lite i barn på bio-träsket.

jojje. Eller så ä det så att barn dras med i historien ändå. handlingen är ju inte kärnfysik direkt. :)

dubmusic sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
dubmusic sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Instämmer! Småbarnsföräldrar är hopplösa i sin naiva tro att just deras telningar är det centrum kring vilket hela universum snurrar. Och att de därmed tror att det är acceptabelt att uppträda hänsynslöst i alla situationer.

Emma sa...

Usch ja!