fredag, oktober 05, 2007

Läs Barbro Hedvalls text på ledarplats i DN idag.

Läs med fördel bara första meningen. Den fungerar utmärkt som sammanfattning.

11 kommentarer:

Anonym sa...

stor humor.

Anonym sa...

Jamen precis! Varför i hela friden publicerade DN den där förvirrade drapan för? Brukar gilla Barbro H men här koketterar hon med okunskap. Pinigt.

Niklas sa...

HE HE! Ja, en bättre sammanfattning kan man inte ge.
Hon försöker kanske bli DN:s svar på Schulman, vara en illlitterär karaktär som hon nu skapar med denna krönika? Intelligent är hon, men så här rolig visst jag inte att hon var.

Niklas sa...

Allvarligt talat, Emma, tror du inte att en intelligent kvinna som Hedvall skulle någonsin ha läst Schulman, prata om 14-åringar osv, att hon bara raljerar? Överskattar jag henne? Att hon vill visa hur "lätt" det är att göra som Schulman.

Anonym sa...

Alltså, hon sätter verkligen nivån med den första meningen, det känns som om man måste anstränga sig för att vara mer o-med än så. Snacka om att hon outade sig själv som värsta mossiga tanten. Fantastiskt roligt.

Jessica sa...

Eller hur! Först blev jag full i skratt, sen irriterad. Och fortfarande förstår jag inte syftet med hennes text. Hm.

Roger Wilson sa...

Man kan alltid lita på DN. Bloggfientlighetens hem på jorden.

Emma sa...

Jag hade verkligen velat sitta och lyssna på hur snacket gick när de släppte igenom texten, fantastiskt roligt!

Niklas:

"Allvarligt talat, Emma, tror du inte att en intelligent kvinna som Hedvall skulle någonsin ha läst Schulman, prata om 14-åringar osv, att hon bara raljerar? Överskattar jag henne? Att hon vill visa hur "lätt" det är att göra som Schulman."

Det har jag ju förstås ingen aning om - men är det verkligen det som Schulman gjort, skrivit om saker han haft noll och ingen koll på?

David sa...

Hahahaha.
Jag dööör.
Hahahaha.
Guuud så roligt.
Jag orkar inte ens ge min smarta analys, men herre gud vad det här DN.
Ta bort, gör om.

Niklas sa...

Vad jag har förstått så har Schulman haft en tämligen utarbetad plan för vad han skulle skriva och göra detta utifrån en speciell karaktär han skapat. Det var detta jag menade, att Hedvall kanske också vill ta på sig en karaktär, en som har noll koll och som genom att skriva nedlåtande om bloggare också får stöd ifrån vissa men också en uppretad och/eller konfunderad bloggvärld emot ”sig”, ”hur kan hon skriva på detta sätt och DN inte reagerar?”. Kanske överskattar jag henne, vilket verkar fallet då ingen annan verkar tro att hon gör så. Men så brukar jag vara lost.

Emma sa...

dexo: SÅ roligt!

nikas: Hmmm. Om du frågar mig har du nog gjort en överskattning. Men vad vet jag. :)