tisdag, oktober 16, 2007

vår tids gladiatorspel

Bilder från Italien kommer ikväll när jag hunnit tanka in dem och gått på något så vuxet som en företagshälsoundersökning. Så länge kan jag meddela att jag igår på flygresan hem upptäckte en ny sport, helt i par med blodiga gladiatorspel: nykläckta flygvärdinnor kastade åt ett helt flygplan med reströtta, uppretade pensionärer. Jag satt på första parkett och åt Pringles. There was blood.

--

En annan intressant upplevelse: Minibusschauffören drömde sig bort en liten stund, drev ut på vägkanten, fick punka på både fram- och bakhjul, lyckades styra upp bilen utan allvarligare konsekvenser, körde på fälgarna en bit, av oklar anledning hamnade vi sedan på en bakgård där 15 italienare med kniv stod och sprättade kartonger i ett jättelikt tingeltangellager där de försökte prångla på oss sjungande mysdjurshundar med tomtemössa.

--

En annan upplevelse of sorts: Att köa till incheckningsdisken med ovan nämnda gäng uppretade pensionärer. Trots att den golfande Motorsågsmassakern-familjen med uppenbar brist på reseskills inte förmådde uppbringa minsta bevis på att de redan betalat övervikt (minst fem väskor för mycket per skalle + golfbag) skyllde de tumultet på mannen i disken, skällde och gnällde och vägrade ge plats åt andra i kön. När mannen i familjen vände sig om mot M och mig och ville ha vår sympati efter att på riktigt ha muttrat om jävla kamel och typiskt italienare troddde jag ett kort ögonblick att jag skulle kasta mig över väskorna och sänka honom.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Shit vilka äventyr du hunnit med på ett gäng dagar :D
Hoppas det varit sweet iallafall - och att du är frisk som en nötkärna.

Konsultpappan sa...

Du skulle sänkt honom...

Shit, vilket fint löp det hade blivit på Aftonbladet.

*drömmande*
...Shit, vilket fint löp....

eff sa...

FLYGPLATSCHOCKEN - TV-stjärna misshandlar familjefar. "Hon var helt galen," uppger vittnen. (Har du bilder? Skicka MMS till nummer 666.)

Emma sa...

Ekéus: Alltså, det där var bara igår. Övriga dagar har varit trevliga och händelserika, men inte lika dramatiska.

Konsultpappan: Haha, jag minns när jag kom hem från cannes ett år och möttes på Arlanda av löpet som var i stil med: Tommy bet, Peter slog, Micke skallade eller tittade eller spottade eller vad han nu gjorde. Det kanske inte ens var de där tre som var inblandade, men det var onekligen ett fint löp. Och ja, jag skulle sänkt den jäveln!

Eff: Lägg till att jag var utan trosor och dessutom slogs med ett paraply och hade rakat huvud. Då har vi pretty much händelseförloppet som i en liten löpsedelsask.

Anonym sa...

Det är likadant på alla utlandstripper man tar. Var till Mallis för omväxlingsskull för nån vecka sen, totalt tumult när man skall hämta väskor, folk trängs som om pesten skulle jaga dem. Helt jävla otroligt

Det roligaste är nästan att sitta kvar på planet och komma ut bland de sista, folk slås ju så fort "Bältena på" släcks ner, pensionärerna är fan värst, tar ingen hänsyn eller uppfattar vad som händer. De skall först även om de skulle sinka passagerare på ett sjunkade skepp

Anonym sa...

Det är något med incheckningsdiskar och flygplatser som tar fram folks sämsta sidor. För nåt år sedan flög jag från Marrakech tidigt, tidigt på morgonen och alla var morgonsura. Det var nästan bara fransoser som skulle med planet och de var helt galna, folk bråkade, en barnfamilj blev påhoppad för att de fick gå före med småbarnen och en äldre tanta blev sjuk och svimmade. Eftersom det inte var platsbiljetter till flyget så slutade det med att alla stod längst fram vid dörrarna och trängdes med stora väskor för att sedan SPRINGA över plattan mot planet när dörrarna väl öppnades. Att jag var glad när jag kom därifrån är ett understatement som heter duga.

Emma sa...

ingels & mary: Jag sa faktiskt till M när vi taxade ut att jag hoppades innerligt att det inte skulle hända någon olycka där man var tvungen att ta sig mot nödutgångarna med/mot just det där gänget.