onsdag, november 09, 2011

Norrköping


Grämer mig något oerhört att jag inte hade min riktiga kamera med mig, kan inte ta vettiga bilder med mobilkameran.

--

Anledingen till att jag varit i Norrköping är att jag sitter i styrelsen för Biografcentralen och bl a därför har varit på kvalitetsfilmskonferens i två dagar. Av oss som höll till i lokalerna på nya, fina biografen Cnema var majoriteten folk som jobbar praktiskt med att driva biografer, och det har varit otroligt spännande att få sitta och lyssna med stora öron (och ställa korkade frågor). Mest intressant: föreläsningen om Cineville i Amsterdam och hur de har dragit igång ett nätverk av tretton arthousebiografer för att konkurrera med de större kedjorna. Mest förvånande: att se hur mycket diagram och grafer kan uppröra. (Som, säg, den statistik som användes för att ta fram rapporten som Hynek Pallas skriver om här.)

--

Apropå statistik, Biografcentralen och kvalitetsfilm: det finns en kartläggning av kvalitetsfilmsbiografernas situation 2010 att ladda ner som PDF. Den ligger till grund för bildandet av Biografcentralen.

4 kommentarer:

H sa...

Fina bilder (på min fina stad)! Då var det alltså dig jag såg på Cnema i tisdags! :) Jag var för övrigt där för att animera lergubbe-film med asylsökande barn, genom Röda Korsets Ungdomsförbund - sjukt kul! Och sjukt roligt för Norrköpings barn att få komma till Cnema och prova på att göra egen film!

Emma sa...

Tack! Och, haha, ja, jag var där! Var det alltså du som stod och höll på med lergubbar när det drällde in 50 pers? Eller var det någon annan stackare vi chockade, och du såg mig på annat sätt?

Fina bilder på din blogg, är med med på någon av dem själv, eller står du alltid bakom kameran?

H sa...

Haha, ja det var någon annan. Jag såg dig i lobbyn på kvällen!

Tack så mycket! Ja, ibland fastnar jag, jag är den enda blonda. Med flätan.

Emma sa...

Åhå! Lycka till med lergubbefilmandet, och hojta gärna om du vill och kommer ihåg när filmen är klar och man kanske kan se den på något sätt!