måndag, november 07, 2011

kulturlogg v. 43 - 44

Black Power Mixtape 1967 - 1975 Briljant idé, snygg, intressant.

Hereafter - Livet efter detta Åh. Clintan är så... såsig ibland.

El Bulli: Cooking in process Tyckte mest att både ämnet och formen var åt det larviga. Det försiggick så mycket i det där köket som var mer intressant än vakuumförpackandet av sötpotatisjoser. Maktbalansen, den komiskt buttra chefen, det ängsliga tassandet från underhuggarna t ex.

Soluppgång (Eller som det heter i original: Sunrise - A song of two humans - en så väldigt fin titel!) Om du har chansen att se stumfilm med livemusik av Matti Bye ska du verkligen ta den - det är fantastiskt! Missa inte, ögna igenom Cinemateket-programmet och kolla efter nästa datum! Soluppgång slog på största känslotrumman emellanåt, men var också full av fina detaljer.

Vi har en påve! Se recension. Tycker att svenska filmkritiker var lite väl snälla mot Nanni Moretti, ska påvesatir resa utanför Italiens gränser tycker jag nog att den bör vara rätt mycket vassare än så här för att ha någon relevans.

My soul to take Så... o-Wes Cravensk och otight?

The Novak Legacy Min ena pappa har skrivit en konspirationsteorität thriller (där bl a Palme svischar förbi), som på riktigt fått mig att fundera på om hans avsaknad av tänder beror på tortyr i bolivianska förhörsrum och inte alls har att göra med helt vanliga, dåliga, engelska tänder. Eller, ja, i alla fall nästan. (Vad tycker ni förresten, är vi lika?)

Bunraku Njäe.

Wild Combination Fin Arthur Russell-dokumentär! Finns att se här.

5 kommentarer:

Andreas sa...

Ah, Sunrise! Såg den med Lambchop som framförde väl valda delar av sitt fina album "Aw c'mon, no you c'mon" live på Draken i Göteborg. Vilken film! (Vilket band!)

BonneSwe sa...

Fullständigt älskade El Bulli, men det handlar såklart om att molekylär gastronomi är en passion. Att se test och urvalprocessen är då enormt roligt... nerdigt medn kul! ;)

Emma sa...

Andreas: Låter också mycket bra!

BonneSwe: Ja, jag är nog inte så mycket för molekylär gastronomi... (Blev t o m fruktansvärt sugen på en macka med prickig korv när jag tittade.)

BonneSwe sa...

För mig var tv-serien om matresa "On the road again" med Gwyneth Paltrow m fl då mycket farligare - jag och min fru köpte korvar, oliver, skinkor och levain och rött vin till varje onsdagskväll det visades - sjukt hungriga blev vi! :)

Emma sa...

Haha, olika falla livets smaklökar!