onsdag, juni 17, 2009

A-ha!

A-has nya är lite otippat en riktigt svängig sak. (Smakprov för dem utan Spotify.)

10 kommentarer:

superkryp sa...

Jag har fortfarande inte lyssnat så mycket. Men - den börjar ju bra!

Är det någon låt som känns bäst (som jag kan börja att lyssna in mig på)?

Däremot har jag lyssnat på Nouvelle Vagues nya (och den känns skitbra, särskilt Simple Minds gamla örhänge - The American): http://open.spotify.com/album/4pnqoCPk7LdopUKR0MxA9H

superkryp sa...

En riktig länk är ju bättre. http://open.spotify.com/album/4pnqoCPk7LdopUKR0MxA9H

Emma sa...

A-ha går på loop! Mina favoriter so far är de två första låtarna - men de kanske också är de som är mest omtyckningsbara på en gång. De andra kanske behöver lite mer lyssning.

När det gäller Novelle vague lyssnade jag lite snabbt på dem igår när jag upptäckte dem i ditt twittrande (där jag också lite sent upptäckte att du redan var på A-ha-bollen) men jag måste lyssna mer känner jag. Tack för tipset!

superkryp sa...

Jag gillar inledningssynthen, men annars har den nya inte fastnat lika snabbt och mycket som förra plattan (Analogue).

Ang. Nouvelle Vague så är ju Heaven (Psychadelic Furs låt) väääldigt bra också, även i original. :)

Kim sa...

Iii, alldeles för pipigt tycker jag, då lyssnar jag mkt hellre på Susumu hirasawa, han som gjorde musiken till filmen Paprika, det är bra skit :P

Emma sa...

Superkryp: Jo, det är väl inledningssynthen som hookar mest. Har försökt fastna för Analogue utan att lyckas. Ska omförsöka.

Kim: Synthpipigt är nästan alltid en bra grej. Ska lyssna in mig på Susumu, tack för tips!

p. sa...

jobbigt (och kanske hoppfullt) när första tanken är "det här kan ju vara bättre än senaste depeche"

Emma sa...

Jag tänkte faktiskt ungefär samma sak häromdagen. Who would've known för något decennium eller två sedan att jag skulle gilla A-has nya, men knappt ens orka lyssna igenom Depeches...

superkryp sa...

A-ha blir ju (tyvärr) aldrig (riktigt) lika deppiga som Depeche, men melodierna är finfina och Mortens röst är ju grym. Tyvärr hoppar jag också förbi i princip varenda DM-låt. Däremot har jag börjat lyssna på NINs Year Zero igen. Vilken platta det är!

Emma sa...

Fast A-ha kan ju nå rätt högt upp i deppighetsgraderna ändå! Men okej, kanske inte till Depeche-nivåer. Har inte lyssnat tillräckligt på NIN, ska göra det.