onsdag, augusti 02, 2006

off to see the wizard

...eller ja, ska i alla fall ta datorledigt i ett par dagar. Vilket ur ett rent marknadstaktiskt perspektiv väl måste betraktas som lite av en flopp så här dagen efter besöksrekord. Oh well. Tillbaka den 8 augusti.

Ha det fint!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Over and out! Alla behöver vi datorfria dagar. Det är viktigt.
mvh / Håkan

Anonym sa...

Hej Emma!! Skrev på fel plats först.... har aldrig någonsin skrivit på en blogg förut så nu är det premiär ha!ha!

Har precis kommit hem.... trött men ganska glad:-)

Klockan var 20.00 ikväll (onsdag 2 augusti) och då kom de allihop!
Från hela landet av alla dess slag. Veteraner som nya, unga som gamla, till premiären av Mårten Klingberg´s nya långfilm "Offside"!

Hur många kom? Jo över 1300 betalande besökare!!
Hur fick alla plats? På en travbana som fungerade som
Drive-in Bio med utmärkt ljud och bra bild - då storleken
på filmduken var hela 26x11meter!!
Säckvis med popcorn, grillad eller kokt korv - läsk, öl, biffstek, sega bilar, ja det mesta fanns för hålla magarna i trim och bidra till mysfaktorn inför "Offside"-premiären!

I samband med den årliga folk- och bilfesten Classic Car Week
i Rättvik, Dalarna så anordnades denna premiär!

Runt klockan 23.00 började filmen då det var vår sol på himlen som bestämde starten för att det skulle vara rätt ljus!
Mårten Klingberg, regissören bakom filmen var själv på plats och var mycket nöjd med uppslutningen till hans nya långfilmspremiär!!

"Offside" handlar om Anders som leder Stenfors fotbollslag i Div.6(!) och har en svår balansgång mellan sin far kallad "Boston" tillika gammal fotbollslegend och sin egen fru och dotter.
Sen att de får en oväntad inneboende som skall "rädda" laget från att floppa ur division6 gör inte saken enklare eftersom han visar sig vara en helt annan en vad laget och Anders själv hade trott.

Klingberg försöker spegla olika sorters problem på många plan, men det blir inte så mycket mer än en snudd vid varje.

Det handlar om hembränning, alkoholism, köpa grejer till barnen istället för att ge dem tid och intressera sig för dem, prioritera sin partner, jämlikhet mellan män och kvinnor, relationen med åldrande föräldrar och hanteringen och vården av dem, svenskarnas syn på invandrare, polisens behandling av flyktingar, utpressning på kommunalt plan, arbetslöshet, tryggheten att få arbeta där man bor, flytta och hjälpa barnen att komma in i den nya miljön med skola och kompisar, hantera som vuxen sina obearbetade barndomsupplevelser, ekonomiska bekymmer, Det är inte fel att gå i terapi enskilt eller i par, löften till sina nära och kära som skall hållas osv...

Allt detta hittar du i "Offside" och Klingberg sydde ihop historien snabbt så att alla klarade sig i slutet.
En del av oss känner säkert igen sig i någon av de utplockade situationerna och säkert är något hämtat ur Klingbergs egna upplevelser; dock snuddar han vid alla dessa ämnen kanske lite för snabbt - filmen skulle kunna byggas upp som en serie, men passade absolut även i långfilmsformat.

Har några av er läst fotbollstidningen Buster som unga (denna tidning var faktiskt med i filmen) då kommer ni se lite inslag som påminner om historierna i den fast i filmformat! Känslan av trovärdighet dyker upp i några sekvenser, och filmen är bonnig rakt igenom och var ska en sådan film ha premiär; om inte i Rättvik!! Filmen får en difus 3:a av 5 möjliga.


Största upplevelsen var dock att få se film i denna miljön som vi fick vara med om då alla gamla härliga, en del vrak, en del nyrenoverade andra nyinköpta men de flesta sköna 50- och 60-tals amerikanare till bilar.
Ljudet för filmen var fiffigt fixat då det bara var att ratta in FM 103,4 på bilradion och allt var exakt synkat med filmen.
Tack Klingberg och alla skådespelare + teamet bakom filmen, men tack framförallt för ett bra arrangerat program av Classic Car Week i Rättvik!
Helt klart kommer jag nästa år till denna härliga Drive-in Bioupplevelse och med allt vad det innebär!
Here we comes Rättvik 2007!
(PS.Imorgon 3 augusti har Walt Disneyfilmen "Cars" (Bilar) premiär, också den på samma plats!)

Emma, lova ta det lugnt nu så och njut av "ute", du vet ute i det fria utan unken lägenhetslukt kalla fötter för att man suttit still för länge utan mat och vatten:-) Ha de mysigt i alla fall!!

Glada hoj från Sebastian!!

A & K sa...

sebastian:
ett tips är ju att hålla det kortfattat när du ska kommentera. det här var ju rena mailet.

/Aziz

Anonym sa...

Klart du ska ta lite ledigt så du kan komma tillbaka med nya fräscha tag :D

Anonym sa...

Kom på en sak till! Var har din underbart snygga lugg tagit vägen? ;D

ERIK sa...

Hej, kul att se att du har en blogg. Förstår att det är stress och skit med boken, men det ordnar sig säkert och vi alla snackar väl för mycket om alla projekt som vi planerar men som alltid dröjer mycket längre än vad det låter på oss (om de någonsin ser dagsljuset).

Kul att du också fastnat för det öppna arkivet. Investerar galet mycket tid i gamla Dabrowski-klipp

Emma sa...

Sebastian Hugo: Blev inte klock på om du mest marknadsförde Offside eller bussuthyrning. ;) Men hursomhelst kul att du tittade in!

Moa: Luggen har växt bort. Trivdes inte riktigt med den längre. :)

Erik: Skönt att höra att det finns andra snackare! Man glömmer bort det ibland. Var inne och snurrade på din blogg och blev först och främst avundsjuk på ditt London-liv och sedan påmind om hur det var att bo i London. Jag bodde faktiskt på samma gata som Madame JoJo's. Det blev aldrig mörkt i mitt skabbiga rum, det var neonupplyst tills de stängde på morgonen. :)

ERIK sa...

Jo, jag snackar nog själv för mycket om skrivarprojekt som i ärlighetens namn inte ens går sådär (jag skyller på sommaren).

Bor dock i en fräsh lägenhet i Shoreditch. Fast även om lägenheten är okej så ser fastighetens gård ut som ett festivalområde.

Blir det mer TV förresten, eller skriver du bara efter filmkrönikan?