fredag, augusti 28, 2009

veckans recensioner

Bronson - ett måste!

District 9 - inte ett måste.

Och vad gäller Videocracy hade jag, om inte FLM hunnit före, skrivit något om det lite underliga i att som regissör ondgöra sig över det faktum att många kvinnors enda roll i italienska tv-sammanhang är att dansa, bli tittade på och hålla käften, och sedan inte själv höra vad de har att säga.

19 kommentarer:

Jonas sa...

Håller med om att District 9 var fullkomligt ointressant som politisk satir (lite öppen dörr att apartheid är dåligt?), men inledningen var ju rolig! Det fejkdokumentära kändes väldigt, eh, äkta tycker jag.

Alexander sa...

Blev lite mer pepp på Bronson nu, och lite mindre pepp på District 9 (men ska ändå se den)

District 9 verkar alltså vara lite Cloverfield i idén

Snygg/rolig header-bild i bronsonrecensionen!

Magnus sa...

Lite oväntat med en ljummen District 9-rec, men visst är även jag en smula skeptisk under all pepp. Kommer se båda filmerna i vilket fall, ska bli spännande!

(Verifieringsord = comaped, är det en slags rullstol för hjärndöda?)

Leo sa...

blev faktiskt lite besviken på din recension,läste en bra på IN där filmen fick en femma,visst att rec är subjektiva, men den recensionen motiverar verkligen sitt betyg på ett bra sätt,dock har de ju lite mer utrymme till sånt :) synd bara att bion i stan inte visar filmen, irriterande:(

ingy sa...

District 9 är ett MÅSTE! Bland det bästa jag sett på länge. Spänning rakt igenom, snygga effekter, bra slut. Imponerande av en okänd regissör och huvudrollsinnehavare..!

Emma sa...

Jonas: Eller hur? Att slå in budskapet om att apartheid var dåligt med en slägga känns väl kanske inte riktigt nödvändigt. Och vad gäller det fejkdokumentära greppet tycker jag väl att det funkar så där. Det är i mina ögon i actionsekvenserna filmen lyfter.

Alexander: Det är en hel del Cloverfield över den - men som helhet är det lite sämre. Bättre effekter i District 9 dock, och mindre spyskak.

Magnus: Återkom när du sett dem, kul att veta vad andra tycker!

Leo: Det är oftast ganska lätt att förutsäga när man kommer att få den typen av kommentarer, som att "IGN säger så och så", eller att "betyget på IMDB är högt, lyssna på folket istället", eller "varför ska en tjej recensera en film som den här", eller som nu, i kommentarerna på Aftonbladet där någon menar att jag är "pretentiös så det gnistrar om det och skulle gett Det sjunde inseglet 7 av 5 plus". Transformers 2 är ett sånt tillfälle, District 9 ett annat. :)

Men, jag håller tummarna för att du får en bättre filmupplevelse än jag!

Ingy: Effekterna är verkligen något i hästväg fantastiska, har bara lite svårt att hålla med dig om resten av filmen. :)

Leo sa...

ok nu var inte meningen att kritisera dig, hoppas du itne tog det så. Jag saknade bara lite mer matig info, samt att jag blev förvånad då jag trodde att det skulle ses som en bra film oavsett recensenten,eftersom oavsett smak borde finnas saker i filmer som kan uppskattas och bedömas som bra. men jag ska försöka se filmen å se vad jag tycker. De bakom de där kommentarerna du citerade förstår jag inte, kön å tidigare rec av andra filmer spelar ju ingen roll. Sen tyckte jag förstås om transformers 2 fast högt betyg skulle inte jag heller ge den:)

Anonym sa...

Såg Bronson igår, jag gillade den mycket, speciellt skådespelet. Tyckte även om illustrationen av modernt kändisskap där det inte spelar någon roll om man är känd för något dåligt eller något bra, han kanske borde sökt till Big Brother :P

Anna Nio sa...

Näej, vadan denna ovilja mot "District 9"? Jag blev mycket positivt överraskad och såg inga fel nånstans i genomförandet, trots att jag oftast är mycket kritisk till de aldrig sinande specialeffekterna av idag, och trots att jag hade höga förhoppningar. Tråkigt att du inte tyckte om den, men smaken är ju som bekant som röven - klöven. :D

Sebastian Lindvall sa...

Tyckte lite annorlunda om "Bronson" och "Videocracy" ;)

http://www.cine.se/filmsida.php?film=videocracy

http://www.cine.se/filmsida.php?film=bronson

Emma sa...

Leo: Håller med dig om att recensionerna i Aftonbladet ibland är lite för korta för att få med allt man vill ha med.

Förstås jag dig rätt om du ännu inte sett filmen? Hur menar du då med "...jag trodde att det skulle ses som en bra film oavsett recensenten,eftersom oavsett smak borde finnas saker i filmer som kan uppskattas och bedömas som bra"?

Anonym: Undrar hur många som skulle vilja sitta i samma BB-hus?

Anna Nio: Kul att du hade en bättre filmupplevelse än jag!

Sebastian: Nejnejnej. Du har fel. Bronson ÄR fantastisk. :)

Leo sa...

ne jag har tyvärr inte sett filmen än men "...jag trodde att det skulle ses som en bra film oavsett recensenten,eftersom oavsett smak borde finnas saker i filmer som kan uppskattas och bedömas som bra"

Utifrån så som jag trodde att just den filmen skulle va. nu kanse den inte är så som jag trodde av det jag läst om den då jag följt den ett tag. sedan var det uttrycket lite allmänt oxå. Jag blev bara förvånad då jag trodde district 9 skulle va en sådan film:)

Emma sa...

Berätta gärna vad du tyckte när du sett den!

Joltskum sa...

Din pissljumna åsikt håller inte länge bakom argumentet "alla har en egen åsikt" då du kritiserar ett mästerverk såsom District 9. D9 är framtidens klassiker.

Emma sa...

Haha! Nämen då så. Då vet jag.

Alexander sa...

"varför ska en tjej recensera en film som den här"

snyggt, genialiskt, medalj till personen som yttrat det :D

Leo sa...

Hej Emma! Nu har jag äntligen sett District 9, den va ju inte vad jag hade förväntat mig:( hatade verkligen första 30-45 minuterna när den där Vikus snubben irrade runtmed sitt kassa skådespel o avsaknad av trovärdighet, den kändes lite spoofy faktiskt, men den artade sig mot slutet måste jag säga, Alien pappan å sonen var ju fantastiska. Synd bara att filmen inte handlade mer om utomjordingarnas situation och att de inte de kapade den sega inledningen med Vikus karaktären. District 9 känns ganska menlös faktiskt fast en bra uppföljare hade inte suttit fel ändå. väntar på Alien 5 för en bra sci-fi film med utomjordingar,Avatar verkar ju inte bli det där heta mästerverk som den blivit upphausad till.

Emma sa...

Då höll vi ju till stora delar med varandra ändå till slut. :)

Leo sa...

hehe japp det gjorde vi:)