söndag, februari 24, 2008

Någon som sätter emot?

Tilda Swinton, Cate Blanchett och Johnny Depp kommer att vara vackrast på röda mattan, Transformers kommer att få visual effects-Oscarn, Daniel Day-Lewis Bästa Manliga, Hoffman får Bästa Manliga Biroll (eller, Javier Bardem såklart) , Blanchett får både Bästa Kvinnliga Huvudroll och Biroll, No Country for Old Men drar hem Regi, Manus och Bästa Film, Bourne Ultimatum får Bästa Klippning, Bästa Score blir Försoning och Familjen Savage får Originalmanus. Juno blir utan. Annars äter jag upp en mössa full med pälsängrar.

REKLAMPAUS 1: Jon Stewart höll den bästa öppningsmonologen Oscarsgalan har haft på flera år! Yay! Jag har ett rätt hittills, Elizabeth fick för Bästa Kostym.

03:27: Jon Stewart fortsatt briljant! (Jag har 4/6 rätt so far.)

04:46: Cate Blanchett fick inte en enda! Vafalls?! Inte en enda skandal hittills heller. Ja, förutom det då. (8/15 rätt so far.)

05:27: Menvafaan. Juno fick för Bästa Originalmanus. Skulle gått till Familjen Savage.

05:48: No country tog hem fyra stycken! Yay! Frances McDormand såg fantastiskt lycklig ut för deras skull. Nu, knoppa, sen möte kl 10. Wo-hoo. (Jag hade 12 rätt av 24, vilket var ovanligt bra för att vara jag - men för en gångs skull hade jag inte slagit vad med en enda människa. Oh well. Och, hörrni, jag höll fingrarna i kors när jag sa det där med mössa med pälsängrar.)

För fullständig lista över alla vinnare, kolla här.

13 kommentarer:

Kristoffer sa...

Tror att Blood kommer att plocka någon av de kategorier du tilldelat no country. hoppas på alla förstås, men måste jag gissa så... manus.

Anna Nio sa...

Eftersom det redan är en del skillnader i resultaten och din lista så kanske jag kan få fresta med lite insekter i en hatt? ;D

superkryp sa...

Jag som till och med är ledig idag... åsså satt jag inte uppe i natt. Hade för dålig koll på att det var.

Surt att inte Cate vann.

Hälften rätt är ju klart godkänt!

Anna Nio sa...

Haha, okej då, du slipper pälsängrarna, bara för att de är så sjukt nasty! Själv är jag gladast åt Diablo Codys vinst, dock har jag inte sett "The Savages" än. Trodde också "Juno" skulle gå utan trots att den är så underbart bra, skönt att så inte var fallet. :)

Jennu sa...

uuhrg. alltid dömd för att man inte har nian.. vill verkligen se öppningsmonologen! det är ju det som man aldrig får se annars. minns chris rock. aldrig har russel crow fått så mycket credd..

Anders Dahnielson sa...

Lite skillnad på monolog sedan förra gången Jon hade uppdraget som värd. Vill minnas att producenterna då var nervösa för att han skulle dra några "politiska" skämt.

Carina sa...

var lite forvanad over att 'compass' vann for basta vfx.. men, men.. jag kanske ar lite bias over 'transformers' ocksa..

Anonym sa...

Tyckte personligen de va konstigt att Transformers inte tog hem några "effekt-titlar". Va lite konstigt att Cate Blanchett inte vann bästa biroll , men Tilda Swinton är så jävla skön som kommer utan smink o grejjer så de jämnar ut sig. Dessutom kul att se att man inte behöver göra ngt så speciellt utan att även de "små sakerna" uppskattas. Marion Cotillard, Bourne för best editing och Golden Compass för visuella effketer va väl lite otippade imho, men i övrigt var det väl ganska rättfärdigat resultat.

Julia sa...

Min bror påminner mig då och då om att jag sa "Shit, om de finska monstrena faktiskt vinner ska jag ut och bada i fontänen vid Sergels torg."

Jennu sa...

oh, hitta lite klipp här som man kan pussla ihop om man vill se monologen igen. personligen tror jag att den är lite roligare kl 06.00 än såhär på kvällskvisten, men jon stewart är alltid rolig.

http://buzzsugar.com/1070005

http://www.alternet.org/blogs/video/77670/

Anders Dahnielson sa...

Dagen efter.

Molly sa...

Jon Stewart bäst på denna lite lagom urlakade gala ... Men otroligt att vartenda skådespelarpris gick till icke-amerikaner, måste ju vara ett rekord?!

Emma sa...

Kristoffer: Ha! Jag fick så tokrätt man kan ha på just den punkten. :) Tycker också att No country är en betydligt mycket bättre film än There will be blood.

Anna Nio: Jo, på sätt och vis var det ju kul att Diablo Cody vann just för att det är en så skön underdog-historia - men jag tycker att Savages är en starkare film. Och, skönt att jag slapp pälsängrarmössan. Uäck.

Superkryp: Hälften rätt är ett stort uppsving från förra året när jag hade typ sju eller åtta rätt. Och jaa, sjukt surt att Cate inte vann! Jag gillade Elizabeth väldigt mycket, och hon är helt fkking OUTSTANDING i i'm not there! Hur mycket man än älskar Swinton är det svårtatt se att hon skulle vara bättre än Blanchett.

Jennu: Tack för länkarna, var kul att se monologen igen!

Anders: Ja, han kändes väldigt mycket säkrare den här gången, och kul också att de plockade upp saker allteftersom och att det fanns plats för lite improvisation.

carina: Du var inte den enda som vat förvånad - Transformers sopade ju mattan med allt annat i den vägen 2007!

Anonym: Tilda Swinton är ALLTID cool! :)

Julia: Haha!

Molly: Fast såg du förra årets gala? Den gav verkligen urlakad helt andra betydelser. Ett riktigt sömnpiller!