lördag, september 18, 2010

velval felval

Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska rösta på i morgon. Jag velar än hit, än dit, över blockgränserna och tillbaka. Proteströsta, missnöjesrösta, taktikrösta. Panikrösta.

Om du inte heller har bestämt dig kanske något av de här lästipsen kan hjälpa dig (eller förstås, göra dig lika förvirrad och rådvill som jag):

Mattias Svensson: Min röst går till
Magnus Betnér: Min röst i riksdagsvalet.
Fredrik Westerlund: Mina röster går till...
Daniel Björk: Inte direkt en hejaramsa
Elin Grelsson: Och mina röster gick till

6 kommentarer:

Gabh sa...

Jag är väldigt bestämt. Vill inte att Sverige blir som Storbrittanien efter Thatcher.

Anders sa...

Röstar du på de röd-gröna så kan du få en kommunist i regeringen. Förutom den skada han skulle ställa till med inrikes kan du fundera på vad de fd kommunistiskt styrda öststaterna i EU skulle tycka om oss i så fall. Mona har visat sig mindre duglig snällt uttryckt och miljöpartiet har huvudet i molnen. SD tror jag inte att du funderar på och piratpartiet skulle vara en bortkastad röst.

Det där med att högern inte bryr sig om varandra som Gabh ovan antagligen insinuerar är gamla skräcksagor om högerspöken.

Skillnaden mellan höger och vänster kan beskrivas med att när regeringen sänkte skatten sa de att folk fick behålla mer av sin egen lön, de röda sa att regeringen gav bort pengar från staten.

Fredrik sa...

Jag röstar för att rättvisare och mer demokratiskt sverige. V givetvis. 8) Det borde alla göra. Ingen tror på allvar om snacket om stalinism?

Inga fler klamydiabrev!

Fredrik sa...

Varför:

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/09/enkilda-fall.html

och

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/09/sista-chansen-nu.html

Ta erat ansvar.

Jojje sa...

He, jag trodde jag hade bestämt mig, till slut, mig men så stördes min bestämda åsikt av dina länkar. Gah. Så det blev ändring igen. Röstade olika i de olika valen: ett parti i riksdag och landsting och ett annat i kommunen. Sen fick jag plötsligt panik när valsedelarna hade stoppats ner och fick för mig att det var den vita som var till riksdag och den gula till kommun, och att jag hade gjort fel. När jag stod och tvekade sa valförrättaren att "nä, nu kan du inte ändra dig längre". På vägen ut kollade jag på valsedlarna som låg vid ingången och såg att jag hade gjort rätt, gult = riksdag, vit = kommun, och kunde andas ut. Puh.

Andrea Reuter sa...

Hej Emma!

Läs min hälsning till dig här: http://andreareuter.blogspot.com/2010/09/2-km-loppis-i-aspudden.html

:-)

Kram,
Andrea