onsdag, september 01, 2010

en fullständigt meningslös bloggpost om ingenting

Hörrni, så här kan vi inte ha det. En bloggpost om psyksamtal och annat kan inte ligga överst i all oändlighet. Men ja, det händer liksom inte så mycket. Vi plöjer West wing, leker med världens bästa barn, är ute och går/fikar och jag tänker varje dag att jag ska bota min bioabstinens och strunta i det här med att min svärfar spoilade slutet på Inception och se den ändå.

(Ni som gått mycket på bio i sommar, vad ska man se och varför då?)

23 kommentarer:

Morgan sa...

Jag tycker att du ska se Inception. Jag väntade själv alldeles för länge (såg den i förrgår), men det är ändå ingen känslomässig upplevelse, mer en intellektuell sådan. Gott hantverk och smart upplägg.

Pi sa...

Jag är också nybliven mamma och det enda jag saknar är mina biobesök. Inception står överst på min lista just nu, annars har jag ingen aning om vad som är bra för tillfället. Man förlorar kollen.

marit sa...

White Material - för Isabelle Huppert

Mine vaganti - för att man skrattar så varmt

Den nakne mannen - för att finska män som gråter i en bastu är vackert

Oskuldens tid - för att den har nerv trots att man vet hur det måste sluta (och för att kläderna är snygga)

Lars Johansson sa...

Det finns barnvagnsbio på Sture eller vad det heter. Den bästa filmen är en komedi och heter "Vi på Strix valde rättigheterna till Åsa Nisse framför Johan Falk." Den är rolig den och man kan skratta länge åt den. Med glimten i ögat såklart.

Jojje sa...

Spontant: Armadillo! Sitter kvar i tankarna en vecka efter jag har sett den. Hmm, ingen barnvagnsbio direkt, men ruggigt stark. Ställer men svarar inte på många frågor.

Inception, nja, den kan både ha och mista. Har en del coola tyngdlöshetsscener dock.

PS: Grattis, eller vad man säger :-), till "Grodan"... som blev en prinsessa gissar jag.

superkryp sa...

Inception måste du se ändå! Inte världens bästa film men ändå. Trolleri för både ögon, öron och lite för hjärnan. Särskilt om man läser de olika teorierna efteråt.

White Material gillade jag med det är ingen feel good-film, direkt. Vänta med den, skulle jag säga.

Anonym sa...

Jag somnade till Inception, MEN, jag ska se om den. Jag tror på den. (Och så är ju Di Caprio med.)

Pernilla sa...

Kan inte sluta tjata om The Ghost Writer. Har du inte sett den - gör det nu! Den går fortfarande på ett par biografer här i Stockholm. Årets film.

Pernilla sa...

The West Wing slår däremot alla filmer någonsin, så ha inte ångest för att du ser på det istället för att gå på bio. Ingen film kan få mig att skratta högre än Toby Zieglers cynismer och ingen rulle kan få mig att fulgråta lika stort och fult som scenen när Josh lyssnar på Ave Maria och tänker på sin döda syster.

Emma sa...

Tack för tips!

Jojje: Och, tack för grattis!

Pernilla: Ghost Writer var jag inte helt förtjust i iofs, men vi håller helt med varandra om West wings storhet - och åh, ett all female Expendables-team vore ju en DRÖM!

Kim sa...

hm har inte vart på bio alls i sommar men har plöjt underbara Better Off Ted finns iofs bara 2 säsonger så det går fort men den är riktigt rolig.
Btw jag glömde fråga dig i ditt senaste fotoinlägg vad du använder för kamera? är ute efter en bra men har ingen koll och dina bilder blir ju alltid bra.

ps hoppas du mår bättre nu:)

Emma sa...

Tack för serietips, fotokomplimang och må bättre:t! :)

Kameran jag använder är en Panasonic Lumix DMC-LX3 - och den kan jag varmt rekommendera!

Ingrid sa...

Om du inte redan sett Studio 60 on the Sunset Strip, så måste du! Särskilt med tanke på att du plöjer West Wing nu, det är ju också Aaron Sorkin som gjort den. Känns bland annat igen på att det är mycket prata och gå i korridorer samtidigt... Och så är ju Bradley Whitford, alltså Josh i West Wing, med. Och Matthew Perry är riktigt bra, jag tänkte inte på Chandler en enda gång!
Helt klart en lite bortglömd pärla om du frågar mig.

Emma sa...

Jo, Studio 60 har jag sett och tyckte mycket om. Däremot har jag inte sett Sorkins första serie, Sports Night. Det ska åtgärdas! Har du sett den?

anton sa...

sports night är grymt bra, den var bara tio år före sin tid. om de gjort den idag hade det blivit en succé.

Emma sa...

Ska kolla!

Btw: Är du möjligtvis den Anton som var och kollade Inception igår? I så fall: missade du också början? Och, var det jag som lämnade dörren öppen? Sorry i så fall!

Ingrid sa...

Har inte sett Sports Night tyvärr. Sport är verkligen inte min grej, så har liksom inte lockats tillräckligt... men egentligen behöver man säkert inte gilla sport. Och Peter Krause och Aaron Sorkin talar ju helt klart för att man borde kolla in den!

Ingrid sa...

haha, såg precis taglinen "It's a Show About Sports, That Isn't About Sports At All". Så, som sagt.....

Anonym sa...

Se Mother & Child. Du kommer kanske uppleva en känslomässig näradöden-upplevelse, det gjorde jag, men det var underbart.

/sam

Maria sa...

Toy story 3! En värdig avslutning på en fantastisk filmserie! Och så kan man snappa upp mycket om vilka leksaker som passar för vilket kön ;). Missa för allt i världen inte kortfilmen som inleder föreställningen!

Emma sa...

Ingrid: "Peter Krause och Aaron Sorkin talar ju helt klart för att man borde kolla in den!" Visst gör det det!

Sam: Jag ÄLSKAR nästan allt Garcia är inblandad i, så jag ser hemskt mycket fram emot att se den!

Maria: Åh, den vill jag ju också hemskt gärna se. Bioabstinensen RIVER i kroppen!

Kim Ekberg sa...

La Danse!

Emma sa...

La Danse har jag sett, recenserat och tyckt om: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/recensioner/article7604274.ab