tisdag, februari 26, 2008

3:10 to Yuma

I en hederlig gammal västern kan man leva med märkliga mansideal och märkliga hedersregler män emellan just för att det är en hederlig gammal västern. Men att göra en västern år 2007 som bygger på att en man hellre riskerar liv och lem än visar sig svag för sin son känns underligt på ganska många olika sätt. Precis som en karbonremake på Ung rebell skulle kännas helt fel idag. Så din mamma bestämmer hemma, din pappa har förkläde på sig och tycker att du ska välja en mer diplomatisk väg ut ur dina bekymmer? Boo-fucking-hoo.

--

UPPDATERAD

Två saker att muntra upp sig med en regnig tisdag:

1. Webcam-magdans med katastrofala konsekvenser
2. Garfield minus Garfield. (Hittat via Dahnielson.)

--

I morgon: Rambo 4. Ikväll: Blood Simple.

9 kommentarer:

Anonym sa...

håller inte med dig.. "ung Rebel" skulle inte kunna göras idag för det fins ingen som skulle kunna/vilja/våga göra James Dean rollen.. pappa i underkläde? varför inte.. vi har inte ändrats så mycket sen dess..

Dessutom så när man ser en Västern film.. så kan man inte gå in å förvänta sig något nytt.. västern är en gammal genre med gammla regler, dvs Att fadern ska visa mod framför sonen. Dessa regler måste följas annars är det inte en västern.. sen om man tycker remaken på 3:10 är bättre/sämre det är helt upp till individen.. men en västern film _ska_ vara vstern.. John wayne style! Clint eastwood style.. inge mesar å töntar där inte :)
haha

Anonym sa...

Hahha asbra magdans. (utube humor när den e som bäst: http://youtube.com/watch?v=RYsaR84rFyY)

Anonym sa...

Garfieldminusgarfield är ju genialiskt. Serien blev verkligen mer mångbottnad, allvarlig och väldigt rolig. Bra tips!

S. sa...

Haha Garfieldminusgarfield var skitbra. Nästan lika bra som vissa av dina inlägg..

R Meyers obildade avkomma sa...

Batman och hans avkomma var ganska ointressant. Russell var däremot härlig nästan hela filmen. Charmig som fan så länge han var skurk.

Anonym sa...

Någon har också gjort Garfield utan Garfields pratbubblor. Då är det bara en tragisk kille som pratar med sin katt. Det är också ganska roligt.

Anonym sa...

mmm, Rambo 4, ultravåld, tillväxthormoner och stereotyper kring krigarideal. Det är visserligen en brutalt underhållande film, i min mening iaf.

TeachMom sa...

Gustav-stripparna blev ju helst sagolikt tragiska. Tack för tipset!

Emma sa...

Anonym: Du menar att könsrollerna inte ändrats sedan Ung rebell? Nja, det kan jag inte påstå att jag håller med om. Tycker du att det skulle funka med de signaler man använde i Ung rebell för att visa att pappan var "svag" idag? Och jag kan nog inte hålla med om att det "ska" vara på visa sätt i en västern. Det måste väl vara en genre som kan förnyas och uppdateras på samma sätt som alla andra genres förnyats och uppdaterats genom åren.

anonym 2: folk som slår sig är alltid kul!

Jack & Teachgirl: Tacka dahnielson!

s: Tack! :)

r meyer: Hmm. Jag tyckte nog att Bale var bäst. Och att Ben Foster som alltid spelade över å det grövsta.

Julia: Ahh, det måste man ju också kolla upp!

Marcus: Ja, det var onekligen både brutalt och underhållande mellan varven.