torsdag, april 21, 2011

Red Riding Hood

Min Red Riding Hood-recension hittar man här. (Ångrar redan mitt betyg, men det är svårt att betygsätta en film som kränger vilt mellan train wreck och magisk. Malena Jansson fick dessutom med någonting i sin recension som jag tänkte, men missade att både formulera och få med: man får känslan av att Catherine Hardwicke har gjort exakt den film hon velat göra.)

Annars kan jag lite så där i förbifarten säga att jag inte håller med Fredrik Sahlin om nästan någonting vad gäller Tom Tykwers Tre. Min egen recension borde dyka upp i Aftonbladet på fredag.

--

Hörrni. Vad ska jag göra för att komma igång med bloggandet igen? Frågestund? Har ni några bloggutmaningar att slänga i ansiktet på mig? Stånga mig! Gör nånting!

9 kommentarer:

BonneSwe sa...

Som bloggare själv är jag temafrälst för att enklare kunna skriva flera poster... :)
Blogga om dina 10 mest påverkande filmer, dvs inte nödvändigtvis de bästa utan bara de som spelat mest roll för dig och varför.
Skriv om de bästa genre-filmerna.
Skriv om filmer som passar bäst vid olika tillfällen; de bästa feel good filmer, tycka synd om sig-filmerna.
Skriv om 10 intervjuer som du gjort och där du i efterhand analyserat kontakten/tillfället på annat sätt.
Skriv mer om tv?
Vem hade du varit idag om du tagit tio andra val vid tio andra tillfällen.
Skriv om de böcker om film/närrelaterat som du rekommenderar.
Skriv 10 personliga minnen/händelser om film i soffan, biostolen eller annat.

Ska jag fortsätta? :)
Kram och Glad Påsk!

Emma sa...

Tack för idéer! Och, ha en riktigt fin påsk själv!

Gabh sa...

Jag tycker att det är intressant att se på mans favoriter från när man var yngre, och se hur mans uppfattning har andrat sig. Visa filmer som jag tänkte om som klassiker håller intoe mättet, en av min minst favorit blev... väldigt bra. Kör på! :p

Lars Johansson sa...

Jag vill at du går in i SVT:s arkiv och visar fynden här. Din man kan hjälpa dig med det tekniska å så. Kan du hitta Helena Bergströms kommentar att hennes man gör bra film för han visar upp vårt "arsle". Det lär finnas mycket bra i arkivet, Sten Broman som säger åt en i orkestern "kläm i, en bastuba ska låta som en brakskit". Och du måste hitta Ilgars Linde när kungen håller tal och 16mm-rullen är på väg att ta slut och han skriker bryt. Jag har varit hemma hos Ilgars lite strax innan han dog så den sistnämnda filmen skulle jag helst vilja se om man får välja. Jag tror fler vill se den, Ilgars Linde som skriker bryt. En svensk klassiker.

Jack sa...

Skulle kanske vara intressant att höra dig berätta om ditt eget skrivande, mest då själva recenserandet. Vilka recencenter ser du upp till? Vilken är den bästa recension du läst? Vad gör en bra recension? Tvivlar du någonsin på dina intryck? Vad säger man om en film som känns väldigt välgjord och skicklig men som inte , av olika anledningar, riktigt berör.
Kanske skriva lite vad anser du om recencentens roll öht. Behövs de nu när alla kan rekommendera varandra grejer via facebook, twitter, bloggar,podcasts etc?

Emma sa...

Bra idéer, tack!

Lisa sa...

Jag skulle vilja veta hur det funkar att kombinera frilansande med nyfött barn. Eftersom jag förmodligen själv kommer att befinna mig i den sitsen inom en snar framtid. För du verkar ju ha jobbat lite och inte varit helt mammaledig. Undrar vad du tycker om det? Orkar man?

Anonym sa...

Eftersom du gillar film med hjärtat (och därför inte går att förutspå som många andra recensenter) så kan du skriva om en film per dag där du inte håller med andra. Det kan vara en du tycker om (som andra inte gillar) och en du inte tycker om (som alla gillar) och en som var helt okej men shit vad alla överdriver hyllningarna, etc...

För att kunna leverera en per dag berhöver inte "alla" vara alla, utan det räcker med att din pappa avskyr Cronenbergs "Crash" medans du älskar den.

Hoppas du fattar vad jag menar.

/mvh Gustav

Emma sa...

Lisa: Förlåt att jag inte svarat än, har tänkt författa ett eget blogginlägg som svar på din fråga - men det har dragit ut lite på tiden. Snart!

Gustav: Gillar film med hjärtat! Vilken fin komplimang! Och, bra idé!