torsdag, december 02, 2010

Julkalender #1: Minnie and MoskowitzStjäl fräckt FLMs fina julkalenderidé, men istället för att bara köra svenska filmer kör jag klipp ur filmer jag gillar och tycker att ni ska se och sedan ge bort i julklapp till alla ni känner. Okej?

--

PS. Jag har inte övergett bloggen, det är bara det att mitt behov av att snabbt kunna meddela mig med omvärlden blir tillfredsställt på twitter just nu. Numera känns det lite som att ribban höjts vad gäller bloggandet, jag har fått för mig att jag måste driva någon tes och föra smarta resonemang här. Skriva långt och matigt. Det är säkert bara en fas. Så länge, hojta om det är något ni kanske skulle vilja veta eller fråga om. Behöver ni några filmtips inför jul? Hjälp med att julklappsrimma? Veta något om föräldraskap? Smakportioner? Föräldraledighet? Bästa promenadstråken i Vasastan? Fråga i så fall bara på, kanske släpper bloggproppen om jag får beställningsskriva. DS.

--

Förresten, jag satt i juryn på årets Novemberfestival. Här kan ni se några av vinnarna. Se till exempel Om barndom, Det öde landet, Fenispenis, Tvål och Solens fiende.

7 kommentarer:

sussie sa...

hej emma kanske lite random fråga, men jag ser att du har listat All about Eve på din profil. Det är en utan mina absoluta favoritfilmer och det skulle vara roligt att höra varför du tycker om den så mycket? Jag ser mycket på gamla Hollywoodfilmer men tycker ofta att det är lite svårare att analysera dem och se olika faktorer som gör att vissa filmer utmärker sig.

ta hand om dig!

Bea sa...

Julkalender med all-time high tips blir toppen! Vad tror du om Black Swan förresten?

Emma sa...

Sussie: Just for you, julkalender #3. :) Varför den är bra? Det där klippet säger ju allt! Det är en film som sätter sig i magen, som är så jävla smart och rolig och klok och...

Bea: Med Arronofsky kan ju saker och ting bli lite hur som helst känner jag... Vad tror du själv? Har du några föraningar?

Bea sa...

Föraningen är något förvirrad och de små klippen jag hittar gör mig inte klokare. Den låter underbar i teorin och jag gillar verkligen Portman, men blir tveksam till hur Kunis/Ryder gör sig och hur "psykoligisk thriller" passar mig. Ska definitivt försöka se på GIFF :)

Anonym sa...

hej! jag har just flyttat till vasastan och bästa promenadsträckan vore roligt att läsa om!
GOD JUL

Emma sa...

Bea: Jag är lite tveksam till Kunis öht måste jag säga... Men det _kan_ ju bli så bra som det låter.

Anonym: Välkommen till Vasastan, det är toppen här vad folk än säger. Själv är jag dock på väg härifrån... Oh well.

Det första du behöver veta är att alla bra promenader tar en liten sväng förbi fiket Ritorno på Odengatan. Sen kan man välja lite olika rutter beroende på hur långt man vill gå:

För längre promenader kan man ta sig till Hagaparken förstås, eller ta någon av broarna över till Kungsholmen och gå någon liten Kungsholms-cirkeltur och ta en annan bro tillbaka. Vill man gå ännu lite längre kan man gå utmed Karlbegskanalen tillbaka. Ett annat alternativ: att gå till Söder via Fridhemsplan och Västerbronoch sedan gå hemåt igen via Gamla Stan. Alla promenader som går via Västerbron är trevliga promenader.

För kortare turer: att strosa runt lite gata upp och ner i Birkastan, Sibirien eller Röda Bergen kan vara rätt så lagom det med.

Frågor på det?

Anonym sa...

Ja, jag tror att jag och västerbron kommer påbörja en långvarig romans eftersom jag tidigare bodde vid hornstull och ja du fattar symboliken med en bro etc.
Lycka till med flytten och ritorna ska snarast undersökas.
allt gott!