onsdag, februari 22, 2012

kulturlogg v. 6 - 7

Beautiful boy Betydligt mindre kluven till det här post skolskjutnings-dramat än till Vi måste prata om Kevin, men så svingar den inte heller lika vilt med skuldströaren -och kommer inte heller upp i några magiska nivåer som Ramsay ändå gör, också, i Kevin. Men den är bra, med mycket, mycket fint spel från Maria Bello och Michael Sheen, bra manus, befriande tomt på klichéer. Nyfiken på att se mer av regissören Shawn Ku.

Knuckle En sällsam inblick i en helt ny, våldsam och ganska märklig, värld. Se den här.

Dark matter (bok) Spökerier eller Overlook hotel-galenskap i arktisk miljö? Idén är bättre än själva boken, som väl var lite småtråkig (om än småoläsbar i mörk lägenhet när man var ensam hemma).

polis Se recension. (Och läs Jonas Holmbergs invändningar mot mina invändningar och bli uppmärksammad på och kanske ännu mer övertygad om ganska många av filmens dåligheter. Och då glömde jag ändå att ta med scenen med de rumänska, glada, dansande och av piketpoliser nyss omhändertagna, barnen - som var lite som när Bamse jobbade för Migrationsverket och gjorde utvisning till en kul grej.)

George Harrison: Living in the material world Tidsdokument av intresse även för dem (oss) som inte har något special-Harrison-intresse. Se!

Vi måste prata om Kevin Se recension.

House calls Rolig och söt, och handlade om vuxna människor på ett sätt som lätta romkoms sällan gör nuförtiden. Blev dessutom väldigt sugen på att se mer Glenda Jackson-film. House calls finns gratis att se här.

Chronicle Se recension.

Händelser vid Slussen Lite axelryckning kanske, men ja, småputtrigt om händelser vid Slussen. Finns att se här.

Lost in Yonkers Har nästan helt glömt bort den. Inte så bra betyg.

William S Burroughs: A man within Intressant! Finns tyvärr inte längre på SVT Play.

Okej - 80-talets största poptidning Tidsresa! Finns att se här.

Gäst hos verkligheten (bok) Hade tänkt delge ett litet fint och gåshudsframkallande favoritstycke, men verkar ha förlagt boken. Har blivit någon som förlägger vantar och böcker och allt möjligt. Vet inte riktigt hur och när det blev så. Fiasko, hur som helst.

Extremt högt och otroligt nära Tyckte om den, men så har jag heller inte läst boken. Kan lätt se hur de som gjort det kanske tycker att det här är lite mer åt det sentimentala hållet. Själv tyckte jag att den var fin och rörande, och höll sig på precis rätt sida tearjerkandet. Och, Max von Sydows ansikte, magiskt!

Avalon Njä.

Big miracle Solskenshistoria i slutet av nyheterna, i långfilmsformat. Om lungsjuk bebisval, bland annat.

Red state Tänkte "intressant mer än bra" just efter att ha sett den, men den har växt sedan dess. En ganska god påse twist när man tänker efter, och dessutom: all drift med Westboro Baptist Churh och Phelps är välkommen.

Terraferma Njaä.

Fright Night Såg originalet för första gången. En tanke som infann sig: glad att jag inte såg den i allt för formativ ålder. Hade varit Team Chris Sarandon/förstörd för alla andra män för resten av livet. Kolla, liksom:


Ni förstår ju. Ian Hunters Good man in a bad time har gått varm i ett par dagar. Fungerar mycket bra till köksdans.

2 kommentarer:

Simon sa...

Gäst hos verkligheten, en av dom jag tvingades läsa på gymnasiet, mycket bra, ska läsa om. Om jag hittar den.

Emma sa...

Haha, hoppas du hittar den!