onsdag, februari 15, 2012

tablåtevetanke

M pratade varmt häromdagen om något ryskt, storslaget och Technicolor-artat han såg på SVT någon gång när han var liten, som han fortfarande inte riktigt vet vad det var. Undrar om barn får sådana upplevelser i dag - blir överraskade eller får upplevelser som är liksom helt deras egna - när vi slutat titta på tablåteve, när det barnen får se styrs mer av föräldrarnas val och det de har godkänt/köpt/klickat sig in på på Play-kanalerna?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har jul- och sportlovsminnen från 70-talet när man i händelse av dåligt väder (?) sände matinefilm på svt. Dessa filmer var ofta från öst och man fick sätta på radions P1(?) som hade en svensk berättarröst som man lyssnade på istället för det ungersk-talande ljudspåret på tvn. Helsjukt! Såg något liknande i polen på 90-talet då samma funktion, men med polska berättarljudspåret i tv ovanpå amerikanska rösterna... :)


Min absoluta favorit som INGEN jag pratar med kommer ihåg från matinefilmerna på tv var Pantausom växlade mellan att vara docka till att vara verklig. :)
http://www.youtube.com/watch?v=kVqQzH-XycM

Emma sa...

Åh, det där har inte jag heller något som helst minne av...

moarity sa...

"ryskt, storslaget och Technicolor-artat"

Pippi Långstrump ?


www.youtube.com/watch?v=yEaPC3f03Gk

Emma sa...

Njäe, så enkelt var det nog inte. : )