söndag, februari 07, 2010

hjärnkli

Jag har varit i upplösningstillstånd sedan i morse. M nynnade på en låt, som sedan fastnade i bådas våra huvuden och vägrade släppa taget innan vi kom på vem det var som gjorde den och vad det var för något.

Exakt samtidigt som jag - flera timmar senare - skrek Jag vet! Låten hette Fantasy! Och det var Black Box som gjorde den! djupt inifrån en dammig back full av mina gamla blandkassetter, hittade M Earth, Wind & Fires original på Spotify. Vi har, så att säga, lite olika referensramar ibland.

(Status just nu: Dammlunga och dammtorra fingrar. Vilket förstås också kan ha att göra med att Operation Frigörande av Utrymme Inför Grodans Ankomst idag påbörjats. Steg 1: Slänga ett halvt ton gamla tidningar. Och fastna i en massa av dem och få ont i benen av den obekväma golv-läs-ställningen i processen. Steg 2 påbörjas i morgon: utrensning av gamla VHS:er.)

10 kommentarer:

Morgan sa...

Det är konstigt att man inte kan göra sig av med sådana gamla saker utan att först metodiskt gå igenom dem på nytt.

De tidningar jag av oklar anledning släpat genom tre-fyra flyttar måste väga xxx kilo. Och vad är det som gör det så svårt att slänga gamla VHS-band? Varför var det bara vinylsamlingen som försvann vid inbrottet i förrådet?

"The things you own end up owning you."

Anna Nio sa...

Gamla VHS:er! Ah! Jag har en fungerande video, och jag älskar och nyttjar fortfarande mina fina VHS:er. Jag tar tacksamt och gladeligen emot utrensade filmer, således. *fladdrar flirtigt med ögonfransarna* :D

Emma sa...

Ja, egentligen borde man ju bara hysta ut alltihop utan att gå igenom det... Det man inte vet att man har gjort sig av med har man inte ont av.

Men någon gång kanske man vill bläddra igenom gamla The Face, eller Pop eller bibel. Eller gamla Chaplin, loppis-inköpta Filmjournalen, eller gamla Vogue eller Elle. Eller... Argh.

Emma sa...

Anna Nio: Haha! Får se om det ens finns något sevärt kvar bland vhs:erna... Har ju också min gamla videobandspelare kvar, den kanske får göra några sista utryckningar innan alltihopa slängs.

Julia sa...

Haha, jag tänkte också "Å JAG VILL HA DEM" trots att jag också rensat bort så himla många...

Emma sa...

Haha!

Har inte lyckats komma så långt som till vhs:erna än. Hittade så mycket roliga tidningar att jag kom av mig.

Som ett bang-nr från 94 om barn och Kristina Hultmans förlossning och en index-intervju med AM Homes där det visade sig att hon blev kontaktad av JD Salinger-folk efter sin första pjäs när hon var 19. De gillade inte alls att den handlade om någon som stötte på Holden på ett tåg många år senare.

Nu: över till den roliga uppgiften att göra små lättburna snörade tidningsbuntar av skräphögarna för enkel pirrtransport till pappersinsamlingen. Oh the joy.

Och dammsuga upp allt satans damm. Väste lite väl i luftrören när jag andades i natt...

Anna Nio sa...

Well, det är bara att säga till om du tänker avveckla nåt, jag har första tjing (bestämmer jag)! :D

Emma sa...

Förstås!

Julia sa...

JAG VILL INTE HA TIDNINGARNA JAG VILL INTE HA TIDNINGARNA JAG VILL INTE HA TIDNINGARNA LAAAALALALALAAAA...

Emma sa...

Haha!