måndag, oktober 19, 2009

gråtfestÅh! Har just sett To kill a mockingbird och ligger i soffan och är halvförstörd. Gregory Peck! Mary Badham! Relationen mellan syskonen! Rättegångsscenerna! En helt oigenkännelig Robert Duvall! Vet inte varför, men av någon anledning blev jag nästan mest berörd av scenerna i skogen där barnen går hem efter ett halloween-kalas och flickan är utklädd till skinka. Så jävla fint.

--

Och när jag ändå är inne på Boo Radley:

6 kommentarer:

Gabh sa...

Det är en jättebra film. Som jag har inte sett i två decennier. Peck var så bra när han var yngre, men sedan något hänt...lite som med Tom Hanks.

Emma sa...

Nu har jag ju inte sett så våldsamt många av hans "senare" grejer, men cameon i Cape Fear gjorde han väl ok 91, och The Boys from Brazil från 78 var han väl inte heller så dum i? Vilka insatser tänkte du på?

Gabh sa...

Moby Dick (den tidigare var han var Ahab) och Omen... oj, kollade på imdb, Moby Dick var '56! Omen var trååååkigt! Så kanske det inte var hans fel.

Gillade honom i den tidigare Caper Fear. Det var en bättre film. Robert Mitchum var grymt när han släppt lös.

Emma sa...

Har faktiskt inte sett Moby Dick, men Omen är det väl inget fel på?

Gabh sa...

Det kanske har med mitt strängt katolsk ursprung att göra med för mig är både Omen och Excorsisten bara tråkigt. Spänning fungerar inte. Och två timmar var herre Peck ser ut oroligt.... det fungerar inte.

Emma sa...

Jo, de är ju inte direkt actionspäckade, det kan jag hålla med om - men jag tycker de vinner på sitt långsamma, kusliga tempo och stämningen.