fredag, oktober 23, 2009

plan b

Skulle egentligen suttit på ett plan just nu, på väg till Wiens filmfestival. Istället ligger jag hemma och är sjuk. Plan b är att bädda ner mig i soffan, äta glass och satsumas (de där med tunt, glansigt och gulgrönt skal är de enda citrusfrukterna värda att överhuvudtaget sätta tänderna i) och titta på The Philadelphia Story (det blev Frank Capras State of the Union istället. Sevärd!) och Aelita (eh... det blev Saw Wagstaff/Robert Mapplethorpe-dokumentären Black, White + Grey på SVT Play istället. Också sevärd!). Och kanske något avsnitt av Nurse Jackie eller True Blood. Det känns inte heller så dumt, om jag ska vara helt ärlig.

--

Veckans recension: 500 days of summer.

13 kommentarer:

Mattias S sa...

Satsumas? Men ÅH så pretto! Klementiner eller kanske mandariner säger man, vad dom än heter egentligen! :)

Emma sa...

Nej, man säger verkligen inte clementin eller mandarin istället, för clementiner och mandariner smakar ren och skär söt skit i jämförelse med satsumas.

"Mandarin är ett övergripande släkte av småcitrussorterna, precis som att exempelvis hund är ett däggdjur. Men mandarin är även en underkategori till sig själv, och hela mandarinsläktet består av de fyra syskonen mandarin, clementin, tangerin och satsumas."

Mattias S sa...

Som sagt, PRETTO! :)
Du är säkert en sån där som säger att du dricker "rioja" eller nått istället för "rödvin" också! :)

Emma sa...

Du är säkert en sån där som säger att du äter "äpplen" när du äter "päron".

Mattias S sa...

Haha. Nä, jag är också pretto. :D

Leo sa...

ah satsumas eller "sötmassöser" som jag kallar dem, dem kan man äta hur många som helst av ju. hur gick det med den där skyltfönster grejen btw?
krya på dig

Emma sa...

Skyltfönstergrejen gick helt ok, även om det kanske kändes lite konstigt. Eftersom det var ljust inne och mörkt ute var det lite svårt att se om det var någon som faktiskt lyssnade på vad vi satt och svamlade om bara. :)

Tack för krya på dig:et!

Gabh sa...

Kria på dig. Dricka mycket vatten!

Emma sa...

Tack snälla!

Bella sa...

Kanske tillochmed lite mysigare? :-)
Krya på dig!

Emma sa...

Kanske till och med det. :)

Och, tack!

Julia sa...

Satsumary thingies rockar.

Haha, jag såg 500 days igår och hade kunnat skriva ungefär samma recension. Satt och funderade typ samma saker.

Emma sa...

Skönt med medhåll, det var ju många som verkade tycka att de där stentrista greppen var... himla nya.

Apropå citrusfrukter: jag vill härmed varna för en ny form av frukt i fruktdiskarna. Den gick under namnet "sweetie", var stor som en apelsin och grön som en lime. På skylten bredvis stod "Obs! Den är söt och syrlig, inte bitter." Ingenting skulle kunna vara längre ifrån sanningen.